Sanna Lund. Foto: Privat

Sanna Lund debuterar med samling skräcknoveller

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

När jag var liten drömde jag om att bli konstnär, författare eller möjligtvis clown. Min lillebror ville bli polis eller noshörning, men det är en helt annan historia.

2012 kom jag ut med min första bok: Photoshop-recept. Drömmen hade på sätt och vis uppfyllts. Jag fick lära andra människor bildbehandling. Ligga på deras skrivbord medan de drog i reglage på datorskärmen. Tänk, så fantastiskt.

Men egentligen var det en halv dröm som hade gått i uppfyllelse. Photoshop-recept var facklitteratur, jag ville skriva fiktion. Hitta på grejer och bjuda in läsaren till fängslande världar. Låta dem möta märkliga människor. Få dem att känna en massa känslor. 

Arkiv för upphittade anteckningar får du ta del av sex skräcknoveller (rättelse: upphittade anteckningar). Och du, akta dig för mannen på trehjuling …

Någonstans i någon tid står en jänta vid ett stigskäl. Hon tar stigen åt vänster och gömmer sig. Ett paket anländer till en tobaksbutik. Avsändaren är View-master master. En kvinna lägger 67 post-it-lappar i en byrålåda och känner på ett stubb i mungipan. Något gräver hål och gångar under skogens tak och en pojke tar med en yrvaken tax på en kissrunda. I en husvagn utan hjul lyser lampans sken ut i natten. Det knarrar och knäcker runt knuten. Det är inte mannen på trehjuling som låter. Inte denna gång.

Om dessa händelser läser du när du träder in i arkivet för upphittade anteckningar. Det är anteckningar som handlar om livet. Om det verkligen vanliga och sannerligen verkliga. Men även om det synnerligen ovanliga, fast utan tvivel också sanna. Anteckningarna belyser det relativt ljusa, men även det mycket mörka. Det som kallas skräck.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL