Debutanten Robel Malki. Foto: Crelle Ekstrand

Robel Malki debuterar med barnbok om miljöproblem

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

När jag var 5 år hade min familj och jag hunnit fly två länder för att slutligen bosätta oss i Sverige. Oron satt i familjens ryggrad. Oron för att inte få asyl, jobb eller för att inte passa in och accepteras. Den kunde styrt mitt liv, men det var med kunskap och modet att drömma stort som jag trotsade oddsen. Varför begränsa sina drömmar? Gränslösheten är ju hela syftet med dem.

Vi lästes inte för som barn, men vi var omgivna av ord som dikterade hur vi borde bete oss och tänka. Fantasin, den fick vi själva stå för. När jag började läsa fantasy lärde jag mig att bläcket på papperet också kunde vara en tillflykt. Det omsluter dig och låter dig sväva över till en annan verklighet där allt är möjligt.

Som vuxen har jag läst många böcker för mina barn men ingen har varit som den jag ville skriva. En bok med karaktärer som de känner igen sig i och som utbildar barn och föräldrar på ett lekfullt sätt. En berättelse som visar att vi är en del av ett ekosystem som vi alla kan och bör värna om.

Helaneh och den magiska skogen

Helaneh och den magiska skogen

- Ser du inte att den lever ...?
- Meh, alla träd lever ju!

Syskonen Edessa och Tobil är som raka motsatser och står knappt ut med varandra. Men en dag när de tar en genväg genom skogen förändras allt. Den magiska eken Helaneh har planer för syskonen som nu tvingas samarbeta trots sina olikheter. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL