Bäst i kökets jury Tareq Taylor, My Feldt och Niklas Ekstedt. Foto: Ulrika Malm/SVT

Vinnarna av SVT:s Bäst i köket ger ut kokbok på The Book Affair

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Hösten 2021 tävlar åtta familjer i SVT:s mattävlingsprogram Bäst i köket. Priset är ett bokkontrakt på en kokbok hos förlaget The Book Affair.

I SVT:s nya storsatsning Bäst i köket får den personliga och allra godaste hemlagade maten ta plats. Familjerna som har lyckats kvala sig in i tv-köket utmanar varandra i olika spännande tävlingsmoment. Varje lag består av tre amatörkockar som får chansen att glänsa med sina unika familjerecept och personliga mattraditioner. Maten bedöms av den smaksäkra och karismatiska kockjuryn bestående av matlagningsstjärnorna Niklas Ekstedt, My Feldt och Tareq Taylor.


ANNONS


Bäst i köket är en strid om vilken familjetrio som får ge ut sin kokbok fylld med egna matfavoriter och bästa tips för att lyckas i köket. I boken bjuder den vinnande familjen på måltider som speglar deras kulinariska mattraditioner och egna unika recept. Juryns favoriträtter och förord finns såklart också med.

– Vinnarfamiljens bok kommer att bli något alldeles extra, med massor av kärlek till maten och matkonsten. Vi är oerhört stolta att få bidra till det åtråvärda drömpriset – att få skapa sin egen kokbok, säger Alexandra Torstendahl, vd på The Book Affair.

ANNONS

Boken kommer att släppas den 17 december. 

– Att få äran att jobba med SVT i ett så prestigefyllt bokprojekt betyder mycket för oss på The Book Affair. Vi har lång erfarenhet att jobba med vinnarböcker, både att producera och lansera vinnarböcker stort på marknaden. När man samarbetar med SVT så behöver vi vara lyhörda för de bestämmelser de sätter upp för marknadsföring men det hanterar vi skickligt tillsammans med våra återförsäljare, säger Alexandra Torstendahl.

Hur ser processen ut när ni tar fram en kokbok ”i hemlighet”? Är det stor skillnad mot hur ni jobbar i övrigt?
– Hantverket att göra en vinnarbok skiljer sig inte åt från en vanlig kokbok, men alla måste skriva på sekretessavtal så att det inte läcker ut vem som kommer att vinna i programmet. I det här fallet var det dessutom hemligt att vinnarfamiljen skulle få göra en bok som pris, säger Alexandra.

Vinnarnas kokbok – Bäst i köket 2021

Bäst i köket : vinnarbok säsong 1

Bäst i köket : vinnarbok säsong 1

  • Förlag: The Book Affair
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-12-17
  • ISBN: 9789198698787

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ögonvittnet – en bok om hur illa Kina behandlar etniska minoriteter

En chockerande skildring av en av världens grymmaste regimer – en kvinnas kamp för överlevnad.

De senaste åren har det anlagts över 1 200 koncentrationsläger i Kinas nordvästra provins där man håller personer från de kazakiska och uiguriska minoritetsfolken fängslade. Det kan röra sig om upp emot tre miljoner fångar. Villkoren är omänskliga: hjärntvätt, tortyr, misshandel, våldtäkt och medicinska experiment. Lägren utgör det största systematiska fängslandet av ett enskilt folk sedan Tredje riket.

Sayragul Sauytbay föddes i provinsen och arbetade som läkare innan hon blev utsedd till högre tjänsteman. Hennes liv blev omkullkastat när de kinesiska myndigheterna fängslade henne. Brottet: att vara kazak, en av Kinas etniska minoriteter.

I fängelset tvingades hon arbeta med att undervisa om Kinas språk, kultur och politik. Genom arbetet fick hon tillgång till hemlig information som avslöjade Beijings långsiktiga planer på att underminera både landets minoritetsfolk och demokratier runt om i världen. Efter sin flykt från Kina återförenades hon med sin familj men lever under ständigt hot om repressalier. Detta sällsynta vittnesmål från världens största övervakningsstat avslöjar inte bara den skrämmande omfattningen av Kinas tyranniska ambitioner, utan även motståndskraften och civilkuraget hos en enskild visselblåsare.

Sayragul Sauytbay bor med sin familj i Sverige sedan 2019 och har haft långa intervjutillfällen med journalisten Alexandra Cavelius under arbetet med boken.

(...) Läs hela artikeln »