Författartrion Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson är tre av de nominerade till Spårhunden (årets bästa barn- och ungdomsdeckare). Foto: Gustav Gräll.

Här är författarna som är nominerade till Spårhunden 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Vem har skrivit 2021 års bästa barn- och ungdomsdeckare? Deckarakademin har plockat ut de tre bästa böckerna. Men vem av dem får Spårhunden 2021?

Nu har Svenska Deckarakademin nominerat tre böcker till årets bästa barn- och ungdomsdeckare. Vem som får priset avslöjas på Deckarakademins och Svenska Deckarbibliotekets minifestival söndagen den 21 november 2021.

De tre nominerade böckerna är:

En författartrio ställs mot debutanten Sanna Norlin och nyligen bortgångne författaren Ulf Nilsson.

Priset ”Spårhunden” har delats ut sedan 2002. De första sju åren var det deckartidskriften Jury som stod för priset, men numera är det Deckarakademin som belönar de bästa barn- och ungdomsdeckarna med en stilig spårhund.

Årets jury har varit akademiledamöterna och författarna Tomas Arvidsson och Karin Wahlberg.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL