Sophie G Hallgren. Foto: Privat

Debutanten Sophie G Hallgren skriver om ett adoptivbarns längtan

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jag vill läsa och skriva om det som känns och bränns, relationer och svåra ämnen, gärna snårigt och lite skav, men ändå spännande och roligt. Mest skriver jag för barn och ungdomar.

När jag var liten älskade jag att läsa. Jämt gick, satt, låg och åt jag med näsan i en bok, skrattade, ryste och grät. Försökte också själv skriva en och annan rad. Drömjobbet blev förstås bibliotekarie, men skrivandet tappade jag bort på vägen. Tror det hamnade någonstans mellan jobbet, familjen, mataffären och tvättmaskinen. På en skrivworkshop återfann jag skrivglädjen och snart hittade jag berättelserna. Nu utbildar jag mig till skrivpedagog samtidigt som jag går skrivarkurs efter skrivarkurs, för det är så himla roligt. Drömmen är att kunna väcka samma känslor i det jag skriver som jag själv upplevt som läsare.

Min debutbok Flickan från andra sidan havet skrev jag för att jag som adoptivförälder vill göra allt jag kan för mitt barn, även när det ibland är omöjligt. Hoppas den kan hjälpa andra också.

Flickan från andra sidan havet

Flickan från andra sidan havet

Vem kan vara ledsen efter ett kalas? Jo, Maya. Hon fyller sex år idag, men är ändå inte glad. Hon saknade sin biologiska mamma på kalaset. För att trösta Maya berättar hennes adoptivmamma sagan om flickan från andra sidan havet.

I sagan räddar Elena sin älskade dotter från hunger och nöd genom att hitta en ny familj åt henne. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

Min bok är i goda händer

»Mitt samarbete med Blue Publishing har varit väldigt smidigt. Jag har hela tiden känt att jag har haft full kontroll på allt som händer och samtidigt kunnat slappna av i vetskapen om att mitt manus är i goda händer. Förlaget har förvandlat det till en väldigt fin bok och jag är jättenöjd.«

Mathias Alm, författare till romanen »Nytt land«

Har du ett manus i byrålådan? Skicka det till oss för bedömning. Blue Publishing är ett kvalitetsförlag med bred utgivning. Hos oss investerar du i din bok, och behåller kontrollen och merparten av vinsten. Vi coachar dig hela vägen – från råmanus och ända fram till marknadsföring och försäljning.

Besök oss på www.blue.se

Läs mer om Mathias Alm och romanen »Nytt land«: www.blue.se/nytt-land

(...) Läs hela artikeln »