Okänd kriminalroman av Lucinda Riley släpps nästa år

Författaren Lucinda Riley har avlidit
Författaren Lucinda Riley blev 55 år. Foto: Catherine Gonsholt Ighanian.

En kriminalroman av Lucinda Riley släpps i maj 2022. Det är hennes enda deckare och den skrevs långt före hennes död.

Författaren Lucinda Riley gick bort i cancer i juni, men skrev långt före sin död en fristående kriminalroman med titeln The Murders at Fleat House. Den kommer att ges ut den 26 maj 2022 som en global utgivning i flera länder, rapporterar The Bookseller.

Och i Sverige blir det Bazar förlag, som har gett ut Rileys övriga böcker på svenska, som också kommer att ge ut den nya boken. Vilket förläggaren Karin Linge Nordh bekräftar för Boktugg:

– Ja, det är vi som ska ge ut The Murders at Fleat House. Det är självklart en stor händelse med en tidigare outgiven bok av Lucinda Riley och det är otroligt spännande att få ge ut en roman i spänningsgenren signerad Lucinda Riley.

Har ni fått läsa manus?
– Jag har läst den och tycker mycket om den! Det är en riktigt bra historia i spännande miljöer med många överraskningsmoment och bra driv, säger Karin Linge Nordh.

Och när kommer den att finnas i bokhandeln i Sverige?
– Vi har ännu inte bestämt utgivningsdatum, men kommer att göra det inom kort.

På den brittiska marknaden är den nya boken en stor nyhet.

– Det är en stor glädje, om än gripande, att efter Lucindas död finna ett manus som bekräftar vad vi alla visste: att hon var en fullbordad storyteller och skribent. Den här romanen avslöjar att Lucinda kunde ha gjort sig ett namn inom crime fiction-kretsar. Hennes fans kommer att finna mycket i den här romanen som påminner dem om allt de älskade med De sju systrarna, säger Jeremy Trevathan på Pan Macmillan (som köpt de engelska rättigheterna för UK och Commonwealth-länderna inklusive Kanada) till The Bookseller.

The Murders at Fleat House är den enda kriminalroman Lucinda Riley skrev och hon gjorde det efter att hennes yngsta barn börjat skolan 2004.

– Skildringarna av Norfolks internatskola och landskapet är kraftigt inspirerade av Lucindas eget liv vid den tiden och hon var otroligt stolt över projektet. Vi hoppas kunna glädja läsare runtom i världen med det här beskedet, säger hennes man Stephen Riley till The Bookseller.

Riley gjorde stor succé med serien om De sju systrarna. Hennes böcker har sålts i över 40 miljoner exemplar i 37 länder, däribland Sverige. Hennes son Harry Whittaker slutför nu den åttonde boken (Atlas: The Story of Pa Salt) i serien men utgivningen av den dröjer. Engelskspråkiga förlag anger 27 oktober 2022 som blir utgivningsdag men de svenska läsarna får vänta till våren 2023.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL