Denna artikel sponsras av författare/förlag

Hegas söker förläggare

Hegas söker ny förläggare.

Du får lättlästa texter att bli svåra att motstå. Med ett huvudansvar för förlagets val av utgivning har du överblick över det litterära fältet, driver på för att hitta ny utgivning och har en uppfattning om vad läsarna vill ha och vad som ligger i tiden.

Som förläggare är du ständigt på hugget. Du letar efter potentiella författare. Hittar rätt ämnen – på rätt nivå och för rätt läsare. Du vårdar författarskapen, så att författaren blir till en del av förlaget och svarar på utmaningen att skriva oemotståndligt lättläst. Ansvaret att bygga upp vår svenska utgivning ligger på dig och du har nära kontakt med författare och måste förstås läsa mängder av böcker. 

Du möter marknaden för att veta vad den vill ha – och vad du och Hegas kan erbjuda som fyller det behovet. Siffror är ett naturligt stöd i ditt beslutsfattande. Som grädde på moset är du van vid komplexa frågeställningar och många deadlines – för det är verkligheten i det lilla företaget. 

Ansvarsområden:

 • Utgivningsmix hela utgivningen inkl. digitala och utländska titlar
 • Kvalitetssäkring, hela utgivningen
 • Strategisk utgivning
 • Utgivningslista
 • Svenska författare
 • Nyrekrytering författare
 • Författarvård
 • För-, efterkalkyler och avtal på ”dina titlar”
 • Uppföljning av försäljning 

Erfarenhet:

 • från redaktion och förläggeri
 • som pedagog eller specialpedagog
 • som bibliotekarie från skolbiblioteksvärlden 

Att vara i möte med våra läsare tycker du är genuint kul, samtidigt som du inser att det är en förutsättning för att ge ut rätt titlar. Du gillar dessutom att åka ut och berätta om vår utgivning, att vara på skol- och biblioteksbesök, mässor, förlags- och läromedelsdagar – där allting händer. Det är där du träffar våra kunder bibliotekarier, lärare och specialpedagoger – du blir ett av Hegas ansikten utåt.

Rollen kräver att du både tar egna initiativ och ansvar för andras. Du driver dina hjärtefrågor och provar mer än gärna andra lösningar än de etablerade. Är du envis och med stort tålamod? Bra! Det kommer du ha nytta av. 

På kontoret i Helsingborg väntar nyfikna, kunskapstörstande och kloka arbetskamrater på dig. 

Hör av dig!

Skicka din ansökan till: 

Bokförlaget Hegas och Kinn Danielsson på kinn@ordstark.se. Postadress: Rönnowsgatan 8 C | Besöksadress: Bredgatan 11 252 25 Helsingborg. Telefon: 042-610 12 01. 

Kort om Hegas 

Hegas är en del av Ordstark-familjen som består av två förlag och en modern kommunikationsbyrå. Hegas ger ut specialbearbetat lättläst för barn och ungdomar och Komlitt har fokus på offentlig sektor och dess utmaningar. Vår gemensamma målsättning är att med rätt verktyg ge våra kunder kunskap som stärker dem i sin personliga utveckling mot framtiden. Möjliggöra att i lagom i steg möta en ny verklighet. Att förändra stora och små världar! 

Ordstark-familjen ger ut 90-talet titlar per år. Tillsammans har vi lagt upp en strategisk plan för nästkommande år, där det ligger en ambitiös målsättning i att bland annat möta digitaliseringen. Vår senaste satsning inom området är: merahegas.se.

Läs mer om oss på hegas.se

Plats: Helsingborg

Kontaktperson: Kinn Danielsson

Kontaktuppgifter: kinn@ordstark.se, 042-610 12 01

Sista ansökningsdag: 2021-11-05

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter för bokbranschen. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se