Helena Antonia Carlsson debuterar med spänningsroman om identitet och olikheter

Debutanten Helena Carlsson. Foto: Privat

Utanförskap har präglat hela mitt liv. Som ung skrev jag dikter och noveller på temat, och det ledde till ett intresse för samer. (Same och lapp i tid och otid, Ord & visor förlag 2006)

Att vara i ett utanförskap som andra generationens invandrare präglade min barn- och ungdom. Ett utländskt namn och ett annat medborgarskap var tufft att ha eftersom jag inte behärskade något av de språk som jag förutsattes kunna eller hade någon koppling till mina föräldrars släktingar i hemländerna.

Det var också utanförskapet som fick mig att välja läraryrket. Jag ville göra skillnad, och åren som högstadie- och gymnasielärare lärde mig om ungdomars sökande efter identitet, ställt i relation till ett ibland hårt samhälle. När jag sedan började jobba med utlandsfödda, kände jag att min kunskap om människor och världen fick en djupare dimension, och här hämtar jag också inspiration.

I eldens onda öga

I eldens onda öga

Alexander och Belicia hatar varandra redan från första stund. Han ger Sanna, Belicias bästa kompis, böter när hon försöker åka på barnbiljett på tåget där han gör sin samhällstjänst. Det leder till ett bråk mellan dem som kommer att förändra deras liv. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL