Lisa W. Lindblom – en ny västerbottnisk fantasyförfattare

Debutanten Lisa W Lindblom. Foto: Fotograf Marianne, Skellefteå

Mitt namn är Lisa W. Lindblom och jag bor i Skellefteå, men är uppvuxen i fjällbyn Klimpfjäll utmed Vildmarksvägen. Omgiven av de vackra och vilda fjällvyerna, läste jag massor och fastnade tidigt för fantasyberättelser där en tidig favorit blev Missne och Robin. Intresset fick växa till sig när jag flyttade till Umeå för mina universitetsstudier, då stadsbiblioteket i Umeå hade fler fantasyböcker att erbjuda och jag fick lära känna författare som Neil Gaiman, Terry Pratchett och Elizabeth Moon.

Skrivandet följde med mitt läsintresse och har utvecklats från barndomens imitation av mina favorithistorier, till att hitta och utforska min egen berättarröst. Brokblodet är den första berättelse att växa fram ur den processen och det har tagit tid att hitta fram till målet, med en spännande och utmanande väg att färdas längs. Precis som de vindlande fjällvägarna som jag fortfarande älskar så.

Brokblodet

Brokblodet

Vardagen i borgen på slätten slås sönder när soldaten och halvalven Vironia Aransdotter får besök av någon från hennes förflutna. Likt en vind blåser han in med dåliga nyheter och hon får i uppdrag att söka efter en försvunnen person. Någon som stått henne nära. När hon reser till sitt hemland utvecklas snart uppdraget till något mycket större. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL