Debutanten Lisa W Lindblom. Foto: Fotograf Marianne, Skellefteå

Lisa W. Lindblom – en ny västerbottnisk fantasyförfattare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Mitt namn är Lisa W. Lindblom och jag bor i Skellefteå, men är uppvuxen i fjällbyn Klimpfjäll utmed Vildmarksvägen. Omgiven av de vackra och vilda fjällvyerna, läste jag massor och fastnade tidigt för fantasyberättelser där en tidig favorit blev Missne och Robin. Intresset fick växa till sig när jag flyttade till Umeå för mina universitetsstudier, då stadsbiblioteket i Umeå hade fler fantasyböcker att erbjuda och jag fick lära känna författare som Neil Gaiman, Terry Pratchett och Elizabeth Moon.

Skrivandet följde med mitt läsintresse och har utvecklats från barndomens imitation av mina favorithistorier, till att hitta och utforska min egen berättarröst. Brokblodet är den första berättelse att växa fram ur den processen och det har tagit tid att hitta fram till målet, med en spännande och utmanande väg att färdas längs. Precis som de vindlande fjällvägarna som jag fortfarande älskar så.

Brokblodet

Brokblodet

Vardagen i borgen på slätten slås sönder när soldaten och halvalven Vironia Aransdotter får besök av någon från hennes förflutna. Likt en vind blåser han in med dåliga nyheter och hon får i uppdrag att söka efter en försvunnen person. Någon som stått henne nära. När hon reser till sitt hemland utvecklas snart uppdraget till något mycket större. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL