Deckardagar i Tällberg – ett exempel på att fysiska event är tillbaka

Deckardagarna i Tällberg
Birgitta Baud arrangerar Deckardagarna i Tällberg. Bland andra medverkar Nina Cernold, Christoffer Carlsson, Stefan Ahnhem och Sylvia Ingemarsdotter.

Äntligen! Restauranger jublar över att slippa restriktioner kring sällskapens storlek och bordsservering. En arrangör som jublar är Hotell Villa Långbers i Tällberg som ska arrangera Deckardagar i november.

I helgen är det Höganäs Summer Book Festival och nästa vecka Bokmässan i Göteborg. Ännu gladare över att vaccinationerna fortsätter och restriktionerna (förhoppningsvis) försvinner den 29 september är andra arrangörer som planerar evenemang senare i höst.

För alla med extra förkärlek till deckargenren arrangeras en helt ny satsning på Hotell Villa Långbers i Tällberg, Dalarna. Under allhelgonahelgen samlas erfarna manusförfattare och en rad välkända namn inom deckargenren för att riktigt frossa i litteraturens spännande värld.

Böcker och filmatiseringar

Vistelsen inleds med en Deckarhelg 5–7 november som bjuder på inspirerande samtal, föreläsningar och mingel för att ett par dagar senare övergå i en Deckarskola 7–9 november (med författaren Sören Bondeson) för de som vill komma i gång med, eller utveckla, sitt skrivande.

Bokaktuelle Christoffer Carlsson, författare och forskare i kriminologi, medverkar under Deckarhelgen för att berätta om polisens arbete med att lösa mord. Deckarförfattare Stefan Ahnhem berättar om sitt skrivande. Medverkar gör även Nina Cernold, Svenska Mordgåtor, som förmedlar hur man bygger upp sällskapsspel på temat.

Filmatiseringar är ju hett just nu. Regissören till ett flertal Beckfilmer, Harald Hamrell, och filmklippare Sylvia Ingemarsdotter, som klippt fjorton Bergmanproduktioner, delger hur man utgår från ett manus och producerar en deckarfilm.

Mat och mingel är svårt på zoom

Och så kommer vi till den del som inte kan ersättas av ett digitalt zoom-arrangemang: goda måltider och trevligt mingel.

Bakom arrangemanget står Birgitta Baud, som även ligger bakom berättarhelgen Storytelling under trettonhelgen i Tällberg.

– Människor längtar efter att få samlas igen och jag ser fram emot att få frossa i deckargenren och lyssna till inspirerande talare och samtidigt njuta av goda middagar med en och annan överraskning, säger Birgitta.

Läs mer om Deckardagar i Tällberg 5–9 november 2021.

Det är snart dags att återuppliva Boktuggs evenemangsguide, så mejla gärna era tips om litterära evenemang till oss på tips@boktugg.se så ska vi försöka uppmärksamma dem på något sätt.

Fotnot: Denna artikel publicerades i Boktuggs nyhetsbrev #333 som skickades ut i fredags. Håll dig ajour, prenumerera (gratis) idag.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL