Deckardagarna i Tällberg
Birgitta Baud arrangerar Deckardagarna i Tällberg. Bland andra medverkar Nina Cernold, Christoffer Carlsson, Stefan Ahnhem och Sylvia Ingemarsdotter.

Deckardagar i Tällberg – ett exempel på att fysiska event är tillbaka

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Äntligen! Restauranger jublar över att slippa restriktioner kring sällskapens storlek och bordsservering. En arrangör som jublar är Hotell Villa Långbers i Tällberg som ska arrangera Deckardagar i november.

I helgen är det Höganäs Summer Book Festival och nästa vecka Bokmässan i Göteborg. Ännu gladare över att vaccinationerna fortsätter och restriktionerna (förhoppningsvis) försvinner den 29 september är andra arrangörer som planerar evenemang senare i höst.


ANNONS


För alla med extra förkärlek till deckargenren arrangeras en helt ny satsning på Hotell Villa Långbers i Tällberg, Dalarna. Under allhelgonahelgen samlas erfarna manusförfattare och en rad välkända namn inom deckargenren för att riktigt frossa i litteraturens spännande värld.

Böcker och filmatiseringar

Vistelsen inleds med en Deckarhelg 5–7 november som bjuder på inspirerande samtal, föreläsningar och mingel för att ett par dagar senare övergå i en Deckarskola 7–9 november (med författaren Sören Bondeson) för de som vill komma i gång med, eller utveckla, sitt skrivande.

ANNONS

Bokaktuelle Christoffer Carlsson, författare och forskare i kriminologi, medverkar under Deckarhelgen för att berätta om polisens arbete med att lösa mord. Deckarförfattare Stefan Ahnhem berättar om sitt skrivande. Medverkar gör även Nina Cernold, Svenska Mordgåtor, som förmedlar hur man bygger upp sällskapsspel på temat.

Filmatiseringar är ju hett just nu. Regissören till ett flertal Beckfilmer, Harald Hamrell, och filmklippare Sylvia Ingemarsdotter, som klippt fjorton Bergmanproduktioner, delger hur man utgår från ett manus och producerar en deckarfilm.

Mat och mingel är svårt på zoom

Och så kommer vi till den del som inte kan ersättas av ett digitalt zoom-arrangemang: goda måltider och trevligt mingel.

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

Bakom arrangemanget står Birgitta Baud, som även ligger bakom berättarhelgen Storytelling under trettonhelgen i Tällberg.


ANNONS


– Människor längtar efter att få samlas igen och jag ser fram emot att få frossa i deckargenren och lyssna till inspirerande talare och samtidigt njuta av goda middagar med en och annan överraskning, säger Birgitta.

Läs mer om Deckardagar i Tällberg 5–9 november 2021.

Det är snart dags att återuppliva Boktuggs evenemangsguide, så mejla gärna era tips om litterära evenemang till oss på tips@boktugg.se så ska vi försöka uppmärksamma dem på något sätt.

Fotnot: Denna artikel publicerades i Boktuggs nyhetsbrev #333 som skickades ut i fredags. Håll dig ajour, prenumerera (gratis) idag.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL