Tales.se live i Sverige – men har de ”marknadens billigaste böcker”?

nätbokhandeln Tales.se
Nya nätbokhandeln Tales.se öppnade onsdagen den 1 september 2021.

Danskägda nätbokhandeln Tales.se har nu öppnat i Sverige och utlovar marknadens billigaste böcker. Våra fem stickprov är alla billigare hos både Bokus och Adlibris – men några timmar senare har Tales sänkt priset på två av dem.

Som Boktugg rapporterade redan igår lanseras nätbokhandeln Tales på den svenska marknaden idag. Strax före lunch gick sajten live och vi var givetvis ivriga att se hur låga priser de egentligen tänkte ha.

Uppdaterat: Några timmar senare har Tales.se justerat sina priser.

Första stickprovet, bästsäljaren Bäst i test : 199 tester för hemmabruk av David Sundin (Forum) säljs för 219 kr + 19 kr i frakt. En kontroll hos Adlibris visar att den där säljs för 199 kr + 35 kr i frakt och hos Bokus för 199 kr med fri frakt för privatpersoner. Uppdaterat: Tales.se har sänkt priset till 195 kr.

Hoppsan.

Nästa stickprov blir Tills alla dör av Diamant Salihu (Mondial) som Tales säljer för 239 kr + 19 kr i frakt. Adlibris tar 228 kr + 35 kr i frakt och Bokus 228 kr med fri frakt för privatpersoner. Uppdaterat: Tales.se har sänkt priset till 225 kr.

Vi tar ett tredje stickprov, på en lite äldre titel där det inte existerar kampanjpriser längre. Hon som måste dö av David Lagercrantz (Norstedts) kostar 229 kr både på Bokus och Adlibris medan Tales.se tar 239 kr.

Låt oss ta ett fjärde på en fackbok istället. Lärande, skola, bildning (Natur & Kultur Akademisk) kostar hos Bokus 549 kr och exakt lika mycket hos Adlibris. Tror ni de bevakar varandra? Tales.se då? Jo, 565 kr. Så återigen aningen dyrare.

Värt att notera: Priser på böcker är inte statiska. Både Adlibris och Bokus bevakar kontinuerligt varandra och andra för att säkerställa att de inte ligger alltför mycket över prismässigt.

Vi får avsluta med ett femte stickprov. En barnbok. Stallfeber av Anette Eggert (Opal) kostar 109 kr på både Adlibris och Bokus. Den kostar förresten 104 kr på BookOutlet. Men på Tales.se blir priset … 135 kr.

Nu har kanske inte Tales.se förhandlat priser så mycket med de svenska förlagen ännu. Eller finjusterat sin prissättning. Än så länge verkar i alla fall inte de svenska jättarna Bokus och Adlibris behöva oroa sig för prisdumpning.

Uppdaterat: Några timmar efter att Boktugg publicerade denna artikel hade Tales.se sänkt priset på två av de fem böckerna. Företaget säger i en kommentar att deras prisjämförelsemotor ännu inte kört igång och att priserna är dynamiska. Målet är att de ska vara billigast på de flesta böcker även i Sverige.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL