Christina Haugen, VD och Lena Amurén förlagschef på Historiska Media
Christina Haugen tar över som VD och Lena Amurén blir förlagschef på Historiska Media när Erik Osvalds tar ett steg tillbaka operativt. Foto: Hans Jonsson.

Christina och Lena tar över som VD och förlagschef på Historiska Media

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bokförlaget Historiska Media ökar tempot i en redan snabb utveckling. Erik Osvalds slutar som VD/förlagschef. Christina Haugen tar över som VD och Lena Amurén blir förlagschef.

– Vi har en genomtänkt struktur, en solid ekonomi och en fantastisk personal. Då är det rätt tid att lämna över ytterligare ansvar till Christina och Lena, som ligger bakom många av de framgångsrika satsningar vi lanserat på senare tid, säger Erik Osvalds.


ANNONS


Förändringarna sker i ett läge då förlaget befinner sig i en mycket dynamisk utveckling och träder i kraft den 1 september.

– Jag kommer att finns kvar i verksamheten, som styrelsens ordförande och som delaktig i utvecklingen av nya projekt.

Historiska Media ger idag ut runt 80 nya titlar per år, både sakprosa och romaner inom alla tekniska format. Sedan 2018 driver förlaget även podcasts och når med dessa en stor publik.

Christina Haugen fortsätter som marknadschef vid sidan av sitt nya uppdrag som VD.

ANNONS

– Efter många år i verksamheten känns den här förändringen som ett mycket spännande nästa steg. Jag blir i högsta grad en operativ VD men marknadsmänniskan i mig har alltid tentaklerna riktade utåt för att snabbt kunna anpassa förlagets utgivning till nya format. De senaste årens digitalisering har hittills bara gett oss en försmak på alla de möjligheter vi kan jobba vidare med, säger Christina Haugen.

I sin roll som förlagschef breddar och fördjupar Lena Amurén den långa erfarenhet hon har i branschen som förläggare.

– Mitt fokus är att stärka vår publicistiska profil inom både sakprosa och skönlitterär utgivning. Jag vill framhålla vikten av gediget redaktionellt förlagsarbete, något som blir allt viktigare i den snabbrörliga tid som vi lever i. Jag ser fram emot ett fortsatt konstruktivt och inspirerande samarbete med våra fantastiska författare.

Historiska Media bildades 1991. Idag har förlaget nio anställda, och sitter i vackra lokaler i centrala Lund. I samband med organisationsförändringen kommer förlaget att rekrytera en ny försäljningsansvarig.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.