PRH och HarperCollins reser inte till Bokmässan i Frankfurt 2021

Så här kommer det inte att se ut i år, Harper Collins UK åker inte till Frankfurt. Foto: Sölve Dahlgren.

Penguin Random House och HarperCollins kommer inte att resa från Storbritannien till Tyskland för Bokmässan i Frankfurt i år.

Det är The Bookseller som rapporterar om hur de stora brittiska förlagen ser på sin medverkan vid Bokmässan i Frankfurt som i år kommer att genomföras i hybridform – den fysiska delen med halva kapaciteten jämfört med en vanlig mässa räknat i antal utställare och besökare.

Förmodligen kommer antalet utställare att bli lägre eftersom Frankfurt har en stor andel internationella besökare, och nu kommer allt fler signaler om att dessa inte kommer att åka.

– Från ett UK-perspektiv kommer vi att delta och stötta denna års bokmässa i Frankfurt virtuell för att våra kollegor ska vara säkra, säger en talesperson på PRH till The Bookseller. Den amerikanska delen av PRH har gjort samma ställningstagande.

Inte heller HarperCollins eller Bloomsbury kommer att delta fysiskt i Frankfurt. Enligt mässarrangören ska dock ett 60-tal brittiska utställare delta fysiskt och utställare från över 60 länder är registrerade, däribland 41 länder med nationella montrar, bland annat USA, Kina, Japan, Frankrike, Norge, Ungern, Kanada, Italien och många fler.

– Vårt mål är att genomföra ett säkert evenemang för alla deltagare utifrån gällande hygienregelverk. Alla åtgärder vi sätter på plats syftar till att skydda deltagarna, säger bokmässegeneralen Juergen Boos till The Bookseller.

Vi har i veckan sett hur den internationella bokmässan i Beijing ställts in, liksom evenemang i Australien och på Nya Zeeland.

Bokmässan i Göteborg har valt att låta de internationella författarna delta via förinspelade videointervjuer på distans.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL