Storytel betalade minst 5,2 Mkr för finska förlaget Aula & Co

Storytel börskurs aktie
Storytels börskurs har varit en berg- och dalbana trots att tjänsten fortsätter växa stadigt för varje kvartal. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

I somras köpte Storytel det finska förlaget Aula & Co. En del av köpeskillingen betalades med Storytelaktier värda 5,2 Mkr.

Storytel brukar sällan kommunicera hur mycket de betalar vid företagsförvärv. Men när betalningen erläggs i både aktier och kontanter görs en nyemission och därmed blir denna del av köpeskillingen offentlig. Därigenom kunde vi exempelvis räkna ut att Storytel betalade minst 79 Mkr för Lind & Co.

Storytel skriver idag i ett pressmeddelande: ”Genom emissionen har idag 23 482 nya B-aktier emitterats. De nya aktierna motsvarar cirka 0,0344 procent av det totala antalet aktier och röster i Storytel på en fullt utspädd basis. Teckningskursen i emissionen om cirka 223,19 kr beräknades som den volymviktade genomsnittskursen för Bolagets B-aktie under de 20 handelsdagar på Nasdaq First North Growth Market som föregick den dag som infaller tre handelsdagar före den 23 juni 2021.”

Vad betyder det? Jo, att Storytel har betalat minst 5,24 Mkr för det finska förlaget Aula & Co. Men vi vet fortfarande inte om större delen av köpeskillingen betalades med aktier eller kontanter.

Just nu är det ingen bra affär att få betalt i aktier till de villkoren – aktien står nämligen endast i 202,7 kr så på ett sätt har priset sjunkit till 4,76 Mkr.

Kristoffer Linds Storytelaktier däremot har tappat nästan 10 Mkr i värde sedan de emitterades i början av april.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL