Don Winslow skjuter upp ny bok till 2022: Covid-våg hindrar bokturné

Författaren Don Winslow.
Författaren Don Winslow. Fotor: Robert Gallagher.

Författaren Don Winslow skulle släppa sin nya bok i september men hans förlag HarperCollins meddelar nu att den dröjer till 2022. Detta för att covid 19-pandemin fortfarande hindrar en rejäl bokturné.

Det är Deadline som rapporterar om förlaget och författarens beslut att skjuta upp lanseringen av City on Fire, den första boken i en ny trilogi, som var planerad till den 21 september 2021 med uppföljarna City of Dreams och City in Ashes i september 2022 respektive september 2023. Första boken är framflyttad till 2022, oklart när.

– Jag har skrivit på City on Fire och min nya trilogi i decennier. Ett av de största glädjeämnena med att ge ut en ny bok är interaktionen med läsarna på turnén, ett kännetecken för var och en av mina utgivningar, säger Don Winslow i ett uttalande och fortsätter:

– I ljuset av det växande antalet covid-fall runtom i USA har jag beslutat att skjuta upp utgivningen av City on Fire till 2022 när jag kan turnera med full kapacitet, möta läsare i signeringsköer och skaka hand med människorna jag värderar så högt. För att hålla alla säkra – läsare, bokhandlare, bibliotekarier – måste utgivningen senareläggas. Det är inget lätt beslut. Håll utkik efter ett nytt utgivningsdatum.

Filmrättigheterna till den nya trilogin såldes i juni till Sony Pictures och Elizabeth Gablers 3000 Pictures (som är ett samarbete mellan Sony och HarperCollins).

Även på den svenska marknaden ges Winslows böcker ut av HarperCollins. I veckan släpptes novellsamlingen Spillror i pocket. Den senaste romanen, Muren, kom på svenska 2019. Båda dessa är översatta av Anders Nunstedt som gick bort i juni.

Don Winslow är född i New York och bor i Kalifornien. Han har jobbat som journalist och privatutredare och skrivit ett 20-tal romaner som givits ut i ännu fler länder.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL