Bokförlaget HarperCollins korrigerar uppgifter i bok om Putin

Boken "Putins krets" av journalisten Catherine Belton handlar om Vladimir Putins väg till makten. Arkivbild: Alexei Nikolsky/AP/TT.

Det brittiska bokförlaget HarperCollins korrigerar innehållet i den engelska utgåvan av journalisten Catherine Beltons bok ”Putins krets” som gavs ut 2020, rapporterar ”Kulturnytt” i Sveriges Radio.

Bokförlagets besked kom i samband med de domstolsförhandlingar som i onsdags inleddes med anledning av att förlaget och författaren stämts för förtal av ett ryskt företag och tre ryska miljardärer.

HarperCollins UK meddelar att man har nått en överenskommelse med två ryska affärsmän som i våras stämde enbart förlaget. Enligt Reuters innebär överenskommelsen att förlaget kommer att ändra de delar i boken som rör ryssarnas påstådda kopplingar till säkerhetstjänsten KGB. Förlaget ber även om ursäkt för att man inte diskuterade ärendet med de berörda innan utgivning.

Putins krets, som handlar om den ryske presidenten Vladimir Putins väg till makten, gavs ut på svenska den 27 juli. Bokens förläggare Daniel Sandström på Albert Bonniers förlag har tidigare sagt till ”Kulturnytt” att det är ett problem ”att det går att bedriva en rättslig jakt på journalistik via England”.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL