HBO-serien ”Lovecraft country” läggs ned efter bara en säsong

Lovecraft country
Jurnee Smollett, Jonathan Majors och Courtney B. Vance i första och enda säsongen av "Lovecraft country" Pressbild: HBO.

Den uppmärksammade HBO-serien ”Lovecraft country” (som är baserad på boken med samma namn, skriven av Matt Ruff) läggs ned efter bara en säsong, rapporterar Deadline.

Så sent som i februari uppgav HBO att Misha Green, seriens skapare, arbetade med uppslag inför en andra säsong. Men nu kommer alltså beskedet att det inte blir någon fortsättning.

”Lovecraft country” skildrar den unge Atticus Freemans (Jonathan Majors) färd genom ett segregerat USA på 50-talet. Under sin resa konfronteras han och följeslagarna Leti (Jurnee Smollett) och George (Courtney B. Vance) med rasister såväl som med gestalter ur skräckförfattaren HP Lovecrafts litterära universum.

Serien har nått en miljonpublik och nominerades till en Golden Globe för bästa dramaserie tidigare i år. Den inledande säsongen baserades på en bok av Matt Ruff från 2016, enligt Variety är det en möjlig anledning till att serien inte får någon andra säsong.

Boktuggs fotnot: Boken Lovecraft Country släpptes på engelska i nyutgåva med filmomslag förra året, men den finns ännu inte översatt till svenska.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL