Lovecraft country
Jurnee Smollett, Jonathan Majors och Courtney B. Vance i första och enda säsongen av "Lovecraft country" Pressbild: HBO.

HBO-serien ”Lovecraft country” läggs ned efter bara en säsong

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den uppmärksammade HBO-serien ”Lovecraft country” (som är baserad på boken med samma namn, skriven av Matt Ruff) läggs ned efter bara en säsong, rapporterar Deadline.

Så sent som i februari uppgav HBO att Misha Green, seriens skapare, arbetade med uppslag inför en andra säsong. Men nu kommer alltså beskedet att det inte blir någon fortsättning.

”Lovecraft country” skildrar den unge Atticus Freemans (Jonathan Majors) färd genom ett segregerat USA på 50-talet. Under sin resa konfronteras han och följeslagarna Leti (Jurnee Smollett) och George (Courtney B. Vance) med rasister såväl som med gestalter ur skräckförfattaren HP Lovecrafts litterära universum.

Serien har nått en miljonpublik och nominerades till en Golden Globe för bästa dramaserie tidigare i år. Den inledande säsongen baserades på en bok av Matt Ruff från 2016, enligt Variety är det en möjlig anledning till att serien inte får någon andra säsong.

Boktuggs fotnot: Boken Lovecraft Country släpptes på engelska i nyutgåva med filmomslag förra året, men den finns ännu inte översatt till svenska.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL