Sofie Axelzon debuterar med feelgood inspirerad av biblioteksuppror

Debutanten Sofie Axelzon. Foto: Eva Lindberg

Jag heter Sofie Axelzon och bor i Strängnäs med man, barn, hundar och katter. Nyligen sa jag upp mig från en tjänst som kommunikatör inom kultursektorn. I botten är jag journalist och har förutom att jobba som lokalreporter även varit redaktör för flera av våra stora korsordstidningar och då även skrivit en spalt i DN Kultur om just korsord. 

Nu lever jag en livsdröm som egenföretagare, då jag jobbar som lektör, redaktör och manusutvecklare. 

Nyfikenheten är det som drivit mig mot nya mål i livet. Jag har alltid triggats av tanken att jag inte vill sitta på hemmet en dag och ångra saker som aldrig blev av. Att kunna kalla mig författare har varit en sådan sak. Nu kan jag äntligen det. 

Det blev en annorlunda väg in i bokbranschen, eftersom jag kom i kontakt med min förläggare när han sökte en bokintresserad person till en romanidé han hade. Jag insåg snabbt att det var min chans att nå igenom nålsögat. Och på den vägen är det. Min debutbok är inspirerad av biblioteksupproret i Ramsberg.

Bokbussen kommer vid midnatt

Bokbussen kommer vid midnatt

Den lilla biblioteksfilialen, inhyst i gamla prästgården i byn Sidhäll, hotas av nedläggning om inte de tre anställda lyckas höja utlåningen till helt omöjliga nivåer. Det är nästan som om de lokala makthavarna hittat på allt bara för att kunna få stänga biblioteket för gott och lägga pengarna på annat. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL