ANNONS

Måns Nilsson och Anders de la Motte som tillsammans skriver deckarserien Morden på Österlen. Foto: Jeffery Richt

Morden på Österlen av Måns Nilsson och Anders de la Motte blir tv-serie

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Produktionsbolaget Yellow Bird har köpt rättigheterna att filmatisera Anders de la Mottes och Måns Nilssons nya bokserie Morden på Österlen.

Första delen i pusseldeckarserien som utspelas på idylliska Österlen, Döden går på visning, kom ut 9 juni 2021. Redan nu står det klart att filmrättigheterna har köpts av produktionsbolaget Yellow Bird, som bland annat står bakom Millennium, Wallander och Bäckström.

– Vi är synnerligen glada över samarbetet med Yellow Bird eftersom de alltid gör film och tv-produktioner av hög kvalitet, och för att de delar vår vision av hur våra historier och härliga karaktärer ska få liv på film och tv, säger Måns Nilsson i ett pressmeddelande.

Den nya författarduon består av komikern och manusförfattaren Måns Nilsson, mest känd från humorduon Anders & Måns och den prisade deckarförfattaren Anders de la Motte. Båda står stadigt i den skånska myllan och med utgångspunkt från sin gemensamma kärlek till pusseldeckare har de skapat Morden på Österlen.

– Vi har velat skapa Sveriges eget Midsomer och vad passar då bättre än trakterna kring Österlen. I idylliska byar med excentriska invånare pågår intriger och konflikter. Här får läsarna möta svek, girighet och mord bland slott, äppelträd och blommande rapsfält, säger Anders de la Motte.

Redan innan utgivning var det klart att Morden på Österlen även kommer att ges ut i Norge, Danmark, Estland, Tjeckien och Tyskland.

Första boken i serien Morden på Österlen

Döden går på visning

Döden går på visning

  • Förlag: Bokförlaget Forum
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-06-09
  • ISBN: 9789137159713
Handla böcker där du är – hitta närmsta bokhandel

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL