Morden på Österlen av Måns Nilsson och Anders de la Motte blir tv-serie

Måns Nilsson och Anders de la Motte som tillsammans skriver deckarserien Morden på Österlen. Foto: Jeffery Richt

Produktionsbolaget Yellow Bird har köpt rättigheterna att filmatisera Anders de la Mottes och Måns Nilssons nya bokserie Morden på Österlen.

Första delen i pusseldeckarserien som utspelas på idylliska Österlen, Döden går på visning, kom ut 9 juni 2021. Redan nu står det klart att filmrättigheterna har köpts av produktionsbolaget Yellow Bird, som bland annat står bakom Millennium, Wallander och Bäckström.

– Vi är synnerligen glada över samarbetet med Yellow Bird eftersom de alltid gör film och tv-produktioner av hög kvalitet, och för att de delar vår vision av hur våra historier och härliga karaktärer ska få liv på film och tv, säger Måns Nilsson i ett pressmeddelande.

Den nya författarduon består av komikern och manusförfattaren Måns Nilsson, mest känd från humorduon Anders & Måns och den prisade deckarförfattaren Anders de la Motte. Båda står stadigt i den skånska myllan och med utgångspunkt från sin gemensamma kärlek till pusseldeckare har de skapat Morden på Österlen.

– Vi har velat skapa Sveriges eget Midsomer och vad passar då bättre än trakterna kring Österlen. I idylliska byar med excentriska invånare pågår intriger och konflikter. Här får läsarna möta svek, girighet och mord bland slott, äppelträd och blommande rapsfält, säger Anders de la Motte.

Redan innan utgivning var det klart att Morden på Österlen även kommer att ges ut i Norge, Danmark, Estland, Tjeckien och Tyskland.

Första boken i serien Morden på Österlen

Döden går på visning

Döden går på visning

  • Förlag: Bokförlaget Forum
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-06-09
  • ISBN: 9789137159713
Handla böcker där du är – hitta närmsta bokhandel
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL