Signe Ekblad-Eldhs pris 2021 till Peter Sandström

Svenska Akademien har beslutat tilldela Peter Sandström Signe Ekblad-Eldhs pris för år 2021. Priset utgår ur Stiftelsen Signe Ekblad-Eldhs testamentsfond och ska tilldelas en framstående skönlitterär författare. De senaste årens mottagare av priset har varit Marie Silkeberg (2017), Tove Folkesson (2018), Jonas Hassen Khemiri (2019) och Stewe Claeson (2020). Prisbeloppet är 140 000 kronor. 
Peter Sandström, född 1963, är en finlandssvensk författare bosatt i Åbo. Han debuterade 1998 med novellsamlingen Plebejerna och har sedan dess utkommit med ytterligare åtta böcker – såväl novellsamlingar som romaner. Den senaste boken Kärleken är ett tamdjur från 2020. Sandström är utbildad journalist och var under flera år redaktör för vetenskapsmagasinet Meddelanden från Åbo Akademi. Han har även varit ordförande för Finlands svenska författareförening. 

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.