ANNONS

Signe Ekblad-Eldhs pris 2021 till Peter Sandström

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Svenska Akademien har beslutat tilldela Peter Sandström Signe Ekblad-Eldhs pris för år 2021. Priset utgår ur Stiftelsen Signe Ekblad-Eldhs testamentsfond och ska tilldelas en framstående skönlitterär författare. De senaste årens mottagare av priset har varit Marie Silkeberg (2017), Tove Folkesson (2018), Jonas Hassen Khemiri (2019) och Stewe Claeson (2020). Prisbeloppet är 140 000 kronor. 
Peter Sandström, född 1963, är en finlandssvensk författare bosatt i Åbo. Han debuterade 1998 med novellsamlingen Plebejerna och har sedan dess utkommit med ytterligare åtta böcker – såväl novellsamlingar som romaner. Den senaste boken Kärleken är ett tamdjur från 2020. Sandström är utbildad journalist och var under flera år redaktör för vetenskapsmagasinet Meddelanden från Åbo Akademi. Han har även varit ordförande för Finlands svenska författareförening. 

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL