Henrik Schyffert gör serie av omtalad Hans Koppel-roman

Henrik Schyffert
Henrik Schyffert är aktuell med en ny tv-serie på strömningstjänsten Discovery plus. Arkivbild: Jonas Ekströmer/TT.

Henrik Schyffert ska göra dramakomedi av romanen Vi i villa av Hans Koppel. Originalserien spelas in under hösten 2021 för senare premiär på strömningstjänsten Discovery plus.

Huvudperson är 43-årige Anders, som bor i villa med sin familj. Allt borde vara ok. Men parmiddagarna, renoveringstjatet, semestertjatet och medelklassens förljugenhet står honom upp i halsen. För att lätta på trycket börjar Anders trakassera sina grannar.

”Jag läste Vi i villa på en turnébuss 2015 och tänkte att det här är jag. Exakt så här komplicerat och jätteenkelt är det att vara jag. Livet är så här mörkt, vidrigt, roligt, varmt och kärleksfullt på samma gång. Sedan dess har jag tänkt att den där boken skulle jag vilja filma. Nu får jag äntligen vara med och göra det”, säger Henrik Schyffert i ett pressmeddelande.

FLX ska producera och Tove Eriksen Hillblom är huvudmanusförfattare.

Fotnot: Petter Lidbeck gick den 25 augusti 2010 ut med att det är han som är personen bakom pseudonymen Hans Koppel.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL