Jenny Jägerfeld är nominerad till Barnradios bokpris för "Min storslagna död". Boken utgör andra delen i hennes Skärblackatriologi. Arkivbild: Carl-Olof Zimmerman/TT.

Jenny Jägerfeld kan få Barnradions bokpris – igen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Fjolårets vinnare av Barnradions bokpris, Jenny Jägerfeld, har chans att få priset även i höst.

Med hjälp av femte- och sjätteklassare på Rosengårdsskolan i Malmö har den tidigare läsambassadören Anne-Marie Körling och bibliotekarien Elisabet Niskikari nu utsett fem finalister till årets bokpris:

Barnradions bokpris är Barnradion Sveriges Radios och Utbildningsradions pris och ges till en svensk barnbok för 9- till 12-åringar. Vinnaren utses av en barnjury som läser och diskuterar böckerna i Sveriges Radio P4 under det så kallade läslovet i höst. Prissumman är 30 000 kronor.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL