Mikaela Bley skriver flerboksavtal med Norstedts

Mikaela Bley. Foto: Elvira Glänte

Norstedts har skrivit avtal med författaren Mikaela Bley om en ny spänningsserie. Den första boken Död för dig kommer i september 2021.

Den 16 september 2021 ger Norstedts ut spänningsromanen Död för dig av Mikaela Bley. Det är första delen i den nya spänningsserien The Killer med de två brottsutredarna Henrik ”The Killer” Hedin och Leia Kaplan i huvudrollerna.

Mikaela Bley debuterade på Lind & Co, kom sedan ut på Wahlström & Widstrand och byter nu till Norstedts.

– Jag är otroligt glad för att få ge ut min nya serie på Norstedts, som ligger i absolut framkant när det gäller utvecklingen av branschen. Att dessutom få jobba med Sveriges bästa förläggare – Håkan Bravinger – är en ynnest. Nu längtar jag till att ni ska få möta två av Sveriges främsta utredare – Henrik Hedin, fd fotbollsproffs som är känd för sitt kompromisslösa spel i kampen för rättvisa, och Leia Kaplan, erfaren mordutredare med ett starkt socialt patos, säger Mikaela Bley i ett pressmeddelande.

– När Mikaela berättade om sin idé för en ny serie tände jag på alla cylindrar. Hon har något som sticker ut i deckargenren när det gäller miljöer och karaktärer – och den här gången tar hon verkligen ut svängarna för att överraska läsaren. Nagelbitare till sista sidan, säger Håkan Bravinger, förläggare och litterär chef på Norstedts, i pressmeddelandet.

Mikaela Bley bor i Stockholm med sin man och tre barn. Hon har jobbat som inköpare på TV4, men är nu författare på heltid. Hon debuterade 2015 med Lycke, som följdes av Liv (2016), Louise (2018) och Flickorna utan namn (2019). Böckerna om TV4-journalisten Ellen Tamm är sålda till ett dussintal länder. 2019 gav hon även ut Sviten tillsammans med Denise Rudberg.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Ny bok av Mikaela Bley

Död för dig

Död för dig

  • Förlag: Norstedts
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-09-15
  • ISBN: 9789113112800
Handla böcker där du är – hitta närmsta bokhandel
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.