Katarina Blomqvist blir ny förlagschef på Natur & Kultur Läromedel och Akademi

Katarina Blomqvist förlagschef Natur & Kultur
Katarina Blomqvist blir ny förlagschef på Natur & Kultur. Foto: Kristian Pohl.

Katarina Blomqvist tar över som ny förlagschef för verksamhetsgrenen Läromedel och Akademi inom Natur & Kultur.

Katarina Blomqvist har en gedigen förlagserfarenhet. Hon har varit förläggare och projektledare inom Natur & Kultur, och nu senast haft rollen som redaktionschef med ansvar för utgivningen av läromedel från förskoleklass till årskurs 6. Katarina har dessutom en lärarexamen i grunden och brinner för att utveckla läromedel som öppnar dörrar till barn och ungas lärande.

– Det känns mycket roligt att få göra en internrekrytering till denna viktiga tjänst. Katarina har på ett påtagligt sätt varit delaktig i förlagets framgångsrika utveckling av såväl digitala som fysiska produkter. Hon har därmed spelat en avgörande roll i att stärka vår marknadsposition och göra Natur & Kultur till det självklara valet för allt fler skolor och lärosäten, säger Per Almgren, VD för Natur & Kultur, i ett pressmeddelande.

Katarina tillträder tjänsten som förlagschef den 1 juni 2021. Hon efterträder då nuvarande förlagschef Helena Holmström som går i pension till sommaren.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL