ANNONS

Katarina Blomqvist förlagschef Natur & Kultur
Katarina Blomqvist blir ny förlagschef på Natur & Kultur. Foto: Kristian Pohl.

Katarina Blomqvist blir ny förlagschef på Natur & Kultur Läromedel och Akademi

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Katarina Blomqvist tar över som ny förlagschef för verksamhetsgrenen Läromedel och Akademi inom Natur & Kultur.

Katarina Blomqvist har en gedigen förlagserfarenhet. Hon har varit förläggare och projektledare inom Natur & Kultur, och nu senast haft rollen som redaktionschef med ansvar för utgivningen av läromedel från förskoleklass till årskurs 6. Katarina har dessutom en lärarexamen i grunden och brinner för att utveckla läromedel som öppnar dörrar till barn och ungas lärande.

– Det känns mycket roligt att få göra en internrekrytering till denna viktiga tjänst. Katarina har på ett påtagligt sätt varit delaktig i förlagets framgångsrika utveckling av såväl digitala som fysiska produkter. Hon har därmed spelat en avgörande roll i att stärka vår marknadsposition och göra Natur & Kultur till det självklara valet för allt fler skolor och lärosäten, säger Per Almgren, VD för Natur & Kultur, i ett pressmeddelande.

Katarina tillträder tjänsten som förlagschef den 1 juni 2021. Hon efterträder då nuvarande förlagschef Helena Holmström som går i pension till sommaren.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL