ANNONS

Johan Elfner, författare. Foto: Thomas Roulen

Ordalaget utökar sin utgivning med romaner – thriller av Johan Elfner först ut

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Efter nära 30 år i branschen, med fokus på illustrerad fakta och barnböcker, väljer Ordalaget Bokförlag att utöka sin utgivning till att inkludera romaner. 

Ordalaget Bokförlag är ett mellanstort förlag baserat i Bromma. Förlaget startade 1992 och ger idag ut cirka 35 nya böcker årligen. Hittills har fokus varit på illustrerad fakta och barnböcker, men från och med 2021 ger de även ut vuxen skönlitteratur.

Spänningsromanen Den oskyldiga bedragerskan är Ordalagets första vuxenroman.

– Äntligen startar vi upp skönlitteratur för vuxna. När vi hade läst Johan Elfners manus var letandet över, nu var det bara att köra. Ett bättre, fantasirikare och mer vindlande manus blir svårt att komma över, säger Mattias Henrikson, förläggare och grundare av Ordalaget Bokförlag, i ett pressmeddelande. 

Johan Elfner var tidigare VD för modekedjan MQ, som han lämnade för ett par år sedan. Sedan dess har han flyttat till Amsterdam där han bor i en 100 år gammal järnvägsstation, där han tillsammans med familjen bland annat driver hotell. Hans thriller Den oskyldiga bedragerskan är den första i en planerad serie om Maria Berg.

– Ordalaget har stöttat mig med både expertis och engagemang, men de har också motiverat till nya idéer och uppslag. Jag ser fram emot många års gastkramande, hårresande och nervkittlande samarbeten, säger Johan Elfner i pressmeddelandet. 

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL