Christina Haugen, Marknads- och försäljningsansvarig på Historiska Media packar bokpåsar inför Världsbokdagen. Foto: Historiska Media

Historiska Media delar ut bokpåsar i Lund på Världsbokdagen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Idag den 23 april 2021 uppmärksammar förlaget Historiska Media Världsbokdagen genom att sprida läsglädje på stan.

UNESCO instiftade Världsbokdagen 1995 för att ”sprida glädje kring böcker och läsning samt för att uppmärksamma vikten av yttrandefrihet, tryckfrihet och författares rättigheter”.

– Det är ett syfte som vi tycker är väldigt angeläget, inte minst i dessa tider av isolering då vi behöver böckernas värld för att stimulera vår kreativitet och se bortom vår egen lilla instängda vrå. Vi vill gärna dela med oss av alla de goda historier, både de faktabaserade och de skönlitterära, som vi ger ut på Historiska Media, säger Emma Wikström som jobbar med PR och kommunikation på Historiska Media.

Idag placerar förlaget ut ett antal bokpåsar en och en på bänkar runt om i Lund. Påsen innehåller två böcker (en roman och en sakprosa) och en hälsning.

– Förbipasserande som hittar påsarna blir helt enkelt en bok rikare, säger Emma.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Utgivningar idag: Ett 30-tal titlar däribland Eldbarnet av Elisabeth Berglund och debutromanen Yani av Nora Khalil samt fackboken Undervisa på yrkeshögskolan. En handbok av Mikael Wirén.

🎂 Födelsedagar: Norske författaren Jostein Gaarder är född den 8 augusti 1952 och har på svenska bland annat gett ut Anton och Jonatan, genombrottet Spelkortsmysteriet och inte minst Sofies värld (som översatts till 53 språk och sålts i 26 miljoner exemplar och som blev världens mest sålda bok 1996 och även filmatiserades med Tomas von Brömssen i en av huvudrollerna).

🐱 Många dagar att fira: Internationella orgasmdagen, Internationella kattdagen och Lyckans dag. Några snabba sökningar på Boktugg hittar vi dessa passande titlar: Kattkalender 2023, Åtta små kattungar av Lisen Adbåge och Ulf Nilsson samt Kom du? : alla våra tankar om kvinnlig njutning och (fejkade) orgasmer av Amanda Colldén och Anna Dahlbäck.Damfotbollsboksboom. Efter att Englands damer vunnit EM i fotboll förväntar sig förlag och agenter ett ökat intresse för böcker om damfotboll. ”Spelarna har verkligen slagit igenom. De är odödliga. De kommer att minnas likt 1966 års herrlag”, säger Huw Armstrong, editorial director at Hodder & Stoughton till The Bookseller. Han förväntar sig biografier eller memorarer från flera av de engelska spelarna. En barnbok som kan få ett lyft av EM-succén är How to be a Footballer and Other Sports Jobs av tidigare landslagsspelaren Rachel Yankey.


Uppdateras under dagen …