Sogand Sasanpour skildrar en dold verklighet i Stockholms innerstad

Sogand Sasanpour. Foto: Emily Dahl

”Är de elaka mot dig därute, min kyckling?”

”Bara när Frank ente e me, men han e nästan allti me.”

Kim och Frank är bröder. Fru Darija är deras mamma. De bor i kvarteret Linjalen på Södermalm.

Historien började med Kims tunna röst och hans drömska blick. Även med tankar om flykt och jakt. Kim ritar. Han ritar det som inte syns. Det är hans flykt, sedan blir magisk röka det. Skrivandet är min.

Jag har skrivit i hemlighet. Skyddat det som något bräckligt. Fru Darija skrev små sagor, men hon slutade med det. Hon bevarade hemligheten. Hon höll pennan i handen. Blodet strömmade fram i ådrorna och löste upp propparna. Det var såhär det kändes att vara frisk och omtyckt av sin kropp, tänkte hon. När en person som behöver skriva ner orden inom sig inte gör det, uppstår en stumhet. Kanske är tårarna som Kim ser längst bak i fru Darijas ögon alla de oskrivna orden.

”Du måste slå, du måste slå först, sårom fattar.” Han smällde näven i handflatan flera gånger. ”Såhära, såhära, såhära.”

Jag skrev inledningsvis att historien började med Kim. Den började med storebror Franks nävar också.

Hennes söner

Hennes söner

Fru Darija och hennes familj rör sig i skuggorna runt den riktiga staden. De bor i kvarteret Linjalen på Södermalm i Stockholm. Sönerna och maken är inte som andra. På kvällarna sitter fru Darija vid köksfönstret och fantiserar om de som passerar där nere och om att lämna och göra om. Yngsta sonen Kim som är på väg att bli vuxen ritar det som saknas. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL