Bokusgruppen utökar sin hållbarhetssatsning

Maria Edsman Akademibokhandeln Bokus
Maria Edsman, VD Bokusgruppen. Foto: Juliana Fälldin.

Bokus, Bokus Play och Akademibokhandeln växlar upp sitt hållbarhetsarbete. Nya strategier är satta och hållbarhet ska integreras i alla delar av verksamheten.

Bokusgruppen har under flera år bedrivit ett aktivt hållbarhetsarbete. Under 2020 togs beslut om att satsa större och integrera hållbarhetsarbetet i alla delar av verksamheten. Bland annat tillsattes en ny hållbarhetsansvarig, Cecilia Oseroff, och flera hållbarhetsgrupper.

– Vi har tidigare rört oss i rätt riktning, men nu tar vi nästa steg. Vi kan göra mycket mer och har en tydlig plan framåt. Våra hållbarhetsgrupper kommer att ha färdiga åtgärdsplaner under våren, därefter väntar ett stort arbete med att implementera dessa. Vi är ödmjuka inför den här uppgiften men ser att vi har både ett riktigt stort engagemang internt och möjligheten att faktiskt göra skillnad. Det är ett långsiktigt arbete där vi steg för steg identifierar förbättringspotential och vidtar åtgärder, säger Cecilia Oseroff i ett pressmeddelande.

Med den utökade hållbarhetssatsningen vill Bokusgruppen på ett konkret sätt bidra och vara drivande i branschen.

– Som en ledande bokhandelsaktör har vi stor möjlighet att bidra till hållbar utveckling, inte bara genom att minska miljö- och klimatpåverkan i den egna verksamheten utan också genom att främja läsning, bildning och demokrati så att även kommande generationer får uppleva läsglädje. Utöver att det är vårt ansvar att verka för hållbar utveckling ser vi det också som en konkurrensfördel. Omvärldens förväntningar förändras – då behöver vi också göra det, säger Maria Edsman, VD, i pressmeddelandet.

Idag släpper Bokusgruppen också sin hållbarhetsredovisning för 2020, där det bland annat står att gruppen har som målsättning att minska sina totala koldioxidutsläpp med 25 procent under 2021.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.