ANNONS

Maria Edsman Akademibokhandeln Bokus
Maria Edsman, VD Bokusgruppen. Foto: Juliana Fälldin.

Bokusgruppen utökar sin hållbarhetssatsning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bokus, Bokus Play och Akademibokhandeln växlar upp sitt hållbarhetsarbete. Nya strategier är satta och hållbarhet ska integreras i alla delar av verksamheten.

Bokusgruppen har under flera år bedrivit ett aktivt hållbarhetsarbete. Under 2020 togs beslut om att satsa större och integrera hållbarhetsarbetet i alla delar av verksamheten. Bland annat tillsattes en ny hållbarhetsansvarig, Cecilia Oseroff, och flera hållbarhetsgrupper.

– Vi har tidigare rört oss i rätt riktning, men nu tar vi nästa steg. Vi kan göra mycket mer och har en tydlig plan framåt. Våra hållbarhetsgrupper kommer att ha färdiga åtgärdsplaner under våren, därefter väntar ett stort arbete med att implementera dessa. Vi är ödmjuka inför den här uppgiften men ser att vi har både ett riktigt stort engagemang internt och möjligheten att faktiskt göra skillnad. Det är ett långsiktigt arbete där vi steg för steg identifierar förbättringspotential och vidtar åtgärder, säger Cecilia Oseroff i ett pressmeddelande.

Med den utökade hållbarhetssatsningen vill Bokusgruppen på ett konkret sätt bidra och vara drivande i branschen.

– Som en ledande bokhandelsaktör har vi stor möjlighet att bidra till hållbar utveckling, inte bara genom att minska miljö- och klimatpåverkan i den egna verksamheten utan också genom att främja läsning, bildning och demokrati så att även kommande generationer får uppleva läsglädje. Utöver att det är vårt ansvar att verka för hållbar utveckling ser vi det också som en konkurrensfördel. Omvärldens förväntningar förändras – då behöver vi också göra det, säger Maria Edsman, VD, i pressmeddelandet.

Idag släpper Bokusgruppen också sin hållbarhetsredovisning för 2020, där det bland annat står att gruppen har som målsättning att minska sina totala koldioxidutsläpp med 25 procent under 2021.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

BROTTSTYCKEN – SÅVITT JAG KOMMER IHÅG

Brottstycken kom till när jag efter ett långt yrkesliv som försvarsadvokat tänkte på alla händelser och episoder som passerat revy under alla år. Jag tänkte på de fantastiska personer jag mött i mitt yrke. Jag ville gärna ge dessa människor den röst de inte fått inför rätta. De tankar de velat ge uttryck för men aldrig fått.

Carl J. Tengström kommer ursprungligen från Finland där han föddes i Åbo. Efter skolgång i Finlands äldsta skola med anor från munktiden flyttade Carl utomlands, först till Freiburg im Breisgau i Sydtyskland,där han läste medicin och senare till Bern i Schweiz och Hamburg i Nordtyskland, där han avslutade sin utlandstid med studier i internationell rätt. Återkommen till Sverige började Carl läsa juridik i Uppsala. Det blev början till hans ”brottsliga” bana. Efter sin aktiva tid som försvarsadvokat är Carl numera verksam som översättare och författare.

Läs mer på författarens hemsida

(...) Läs hela artikeln »