Många deckare innehåller ett mord. Men påskekrim behöver inte utspela sig under påsken. Foto: iStock.

Bokus vill sälja mer deckare i påsk – kampanj för ”påskekrim”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den norska traditionen med ”påskekrim” har inte fått fotfäste i Sverige. Bokus gör ett nytt försök genom en kampanj där man lyfter 42 aktuella deckare.

– Deckare är redan otroligt stort i hela Norden. Men i Norge är påsken den tidpunkt då deckarförsäljningen verkligen skjuter i höjden – vi hoppas att vi kan skapa en liknande påsktrend här i Sverige, säger Henrik Graan, Marknadsansvarig på Bokus, i ett pressmeddelande.

Han menar att vårens deckarutgivning är stark och nämner titlar som Alla ljuger av Camilla Grebe, Brinn mig en sol av Christoffer Carlsson och Paradis City av Jens Lapidus. Dessa och ytterligare 39 andra böcker lyfts nu hos Bokus inför påsken. Kampanjen görs i ett försök att få svenskarna att haka på den norska trenden ”påskekrim”.

Alla de 42 deckarna finns tillgängliga till extra bra priser på Bokus fram till den 5 april. Här hittar du Bokus påskkampanj (affiliatelänk) >>

I Norge är påskekrim sedan länge hårt inarbetat, och många stora norska deckarförfattare lägger sina boksläpp kring påsk. Påsken är den tid på året då det säljs flest kriminalromaner i vårt grannland. Bokhandlarna slår på stort och har särskilda hyllor för påskekrim. Även i norsk radio och tv sänds det många deckare under påsken. Läs mer om påskekrim.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL