Fem författare nominerade till Sveriges Radios novellpris 2021

Karin Smirnoff är en av författarna som har nominerats till Sveriges Radios novellpris 2021. Foto: Alexandra Bengtsson/SvD/TT.

Karin Smirnoff, Gustav Tegby, Simon Issát Marainen, Björn Runge och Margareta Lindholm är författarna bakom de noveller som har nominerats till Sveriges Radios novellpris 2021.

De fem novellerna är ”Missing People” av Karin Smirnoff, ”Borlängechampagne” av Gustav Tegby, ”Áddjá och renen” av Simon Issát Marainen, ”John Lennons glasögon” av Björn Runge och ”Syskonen” av Margareta Lindholm.

En jury, bestående av fyra bokcirklar, har valt ut texterna bland tio specialskrivna verk – och lyssnarna har nu fram till den 18 april på sig att avgöra vilken författare som tar hem utmärkelsen.

Sveriges Radios novellpris instiftades 2002 och delas ut den 23 april tillsammans med SR:s roman- och lyrikpris.

Alla noveller har lästs in och finns på SR:s hemsida och i Sveriges Radio Play.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL