ANNONS

Fem författare nominerade till Sveriges Radios novellpris 2021

Karin Smirnoff är en av författarna som har nominerats till Sveriges Radios novellpris 2021. Foto: Alexandra Bengtsson/SvD/TT.

Karin Smirnoff, Gustav Tegby, Simon Issát Marainen, Björn Runge och Margareta Lindholm är författarna bakom de noveller som har nominerats till Sveriges Radios novellpris 2021.

De fem novellerna är ”Missing People” av Karin Smirnoff, ”Borlängechampagne” av Gustav Tegby, ”Áddjá och renen” av Simon Issát Marainen, ”John Lennons glasögon” av Björn Runge och ”Syskonen” av Margareta Lindholm.

En jury, bestående av fyra bokcirklar, har valt ut texterna bland tio specialskrivna verk – och lyssnarna har nu fram till den 18 april på sig att avgöra vilken författare som tar hem utmärkelsen.

Sveriges Radios novellpris instiftades 2002 och delas ut den 23 april tillsammans med SR:s roman- och lyrikpris.

Alla noveller har lästs in och finns på SR:s hemsida och i Sveriges Radio Play.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL