Bokfabriken satsar internationellt – tre författare lanseras i Norden

Tre av Bokfabrikens bäst säljande författare ska nu ges ut i hela Norden av förlaget: Mats Ahlstedt (foto: Bengt Alm), David Baldacci (pressbild) och Anna Karolina (foto: Martin Magntorn).

Bokfabriken satsar på utgivning i andra nordiska länder – första steget i en global satsning. Först ut är en trio spänningsförfattare som går starkt i Sverige.

– Vi har tittat på det här länge. Men först nu börjar marknaden mogna i våra nordiska grannländer och därför är vi nu redo att göra en entré, säger Bokfabrikens vd Lasse Brahme i ett pressmeddelande.

Bokfabriken fortsätter växa – både sett till antalet anställda och omsättning. Nu satsar förlaget globalt – och sjösätter en satsning på utgivning i andra nordiska länder.

Bokfabriken väljer till en början att fokusera på en mindre men noga utvald utgivning för lansering i Norden.

– Precis som på den svenska marknaden kommer vi jobba med kvalitet. Det blir uteslutande de största skådespelarna och mest populära uppläsarna.

Enligt Bokfabriken äger de i nuläget ett femtiotal rättigheter för den nordiska marknaden. Men man börjar med ett begränsat antal författare.

– Först ut blir en spänningstrio som gått urstarkt i form av David Baldacci, Anna Karolina och Mats Ahlstedt i Finland och Danmark, säger Lasse Brahme.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.