Maria Fröhlich första svensk som tecknar en Marvel-serie

Illustratören Maria Fröhlich. Foto: Henric Lindsten

Illustratören Maria Fröhlich gör Marvel-debut i antologin Women of Marvel som släpps i april 2021.

– Det känns fantastiskt, det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse, säger Maria Fröhlich om att Marvel-debutera.

I Women of Marvel tecknar Maria Fröhlich en serie om karaktären Gamora från Guardians of the Galaxy och blir därmed första svensk som tecknar en serie för Marvel. Antologin är 56 sidor och utgörs av en samling serier skrivna och tecknade av kvinnliga skapare om kvinnliga karaktärer.

– Serien X-men från Marvel var en stor inspiration när jag växte upp och en av anledningarna till att jag började jobba med bildberättande. Det är en spännande antologi fylld med ikoniska karaktärer från Avengers och X-men och det känns jättekul att illustrera en serie om en så intressant karaktär som Gamora från The Guardians of the Galaxy.

Maria Fröhlich har tidigare gett ut bland annat tre bilderböcker tillsammans med Sara Bergmark Elfgren, däribland Jag är inte sjuk! och Nu leker vi!, och i höst debuterar hon som bilderboksförfattare.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL