Helén Wighs suggestiva spänningsroman utspelar sig i de värmländska skogarna

Helén Wigh debuterar som författare. Foto: Fredrik Jernberg

I debutboken Järnmärkt har en värld som återspeglar människoöden byggts upp utsprungna från platsen intill mitt barndomshem Högbergsfältet, Persberg. Ett gruvfält vars historiska vingslag manar mig att väcka ljudet av hammarslag mot sten till liv. Tillåter mig fantisera om fattigdomen som präglade området, barnen som hjälpte till både på gruvfältet men även långt nere i djupet. I min släkt finns flera gruvarbetare och min mammas morbror har varit en flitig berättare som levnadsgjort gruvarbetet och slitet i byn.

Att min debutbok omfamnar historien och platsen där jag vuxit upp är för mig givet, även om mina kommande alster inte stannar kvar i just den lilla gruvbyn i Värmland. Däremot kommer mitt författarskap fortsätta omge sig av de värmländska skogarna och miljöerna. Och det är ett författarskap jag först inte trodde var möjligt. En dröm jag aldrig ägde för jag trodde inte att sådana drömmar kunde leva inom mig. Tills nu.

Järnmärkt

Järnmärkt

»Helén Wigh har inlett ett författarskap som lovar gott för framtiden. Hennes språk är klart som vatten.« Ölandsbladet

»Helén Wighs Filipstad noir är sensationell. Herregud, vilken skröna, vilken berättare.« Lasse Anrell, Nya Wermlands-tidningen

Värmland, 1858. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL