Författaren och ”Hela Sverige bakar”-profilen Birgitta Rasmusson död

Birgitta Rasmusson är död. Hon blev 81 år. Arkivbild: Karin Wesslén/TT.

Bakboksförfattaren och domaren i ”Hela Sverige bakar”, Birgitta Rasmusson, har avlidit. Det uppger en familjemedlem för Bohusläningen.

Som bak- och kakexpert skrev Rasmusson en rad böcker, däribland Kakor vi minns. Hon var också en av författarna bakom kakklassikern Sju sorters kakor.

Redan från starten 2012 medverkade hon i tv-programmet ”Hela Sverige bakar” i TV4. När den senaste säsongen spelades i maj i fjol avstod hon dock på grund av coronaviruset.

Tillsammans med operasångaren Marco Stella gjorde hon föreställningen ”Viva la tårta” där de varvade anekdoter om italienska bakverk med operastycken.

– ”Viva la tårta” var en galen idé som blev jätterolig, säger Marco Stella till Bohusläningen.

Han framhåller Birgitta Rasmussons humor, företagsamhet och stora kunskap.

– Hon gick verkligen i bräschen. Kakor var länge något som många inte ansåg vara fint nog, men hon kände en stolthet över att få vara en del av och forma den svenska fikakulturen, säger Stella.

Birgitta Rasmusson blev 81 år.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL