Den 11 maj kommer Billie Eilish fotobok ut i USA, den ges ut på svenska samma dag av Bookmark. Foto: Foto: Kenneth Capello.

Bookmark förlag ger ut Billie Eilish personliga fotobok på svenska i maj

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det blir Bookmark som ger ut den svenska utgåvan av BILLIE EILISH, en fotobok kurerad av artisten Billie Eilish själv. Boken släpps som inbunden bok och e-bok 11 maj samtidigt som den engelska originalutgåvan.

– Det är jättekul. Det är väldigt viktigt för oss att kunna erbjuda den svenska utgåvan samtidigt som det engelska originalet släpps, dels för att inte riskera att läsare köper den engelska boken enbart för att ett svenskt alternativ inte finns tillgängligt och dels för att bokens synlighet internationellt (inklusive här i Sverige) kommer vara centrerad kring det amerikanska/engelska releasedatumet. Billie Eilish egna kanaler är den primära informationskällan för alla hennes fans och när hon i samband med release visar upp boken för sina följare så är det därför viktigt att den svenska boken finns tillgänglig utan någon fördröjning, säger Louise Eriksson, förläggande redaktör på Bookmark, till Boktugg.


ANNONS


I ett pressmeddelande beskrivs Billie Eilish som ett modernt globalt popfenomen, kompromisslös och orädd. ”Sett till hennes rekordbrytande, prisbelönta musik och konstnärskap är det ingen överraskning att hon har blivit en av de största och mest älskade artisterna i sin generation. Nu i sin första bok -– en fantastisk visuell resa genom hennes liv – är Billie för första gången redo att dela med sig mer till sina hängivna fans, inklusive hundratals bilder som aldrig tidigare setts. Den vackra utgåvan speglar Billie både inifrån och utifrån och ger läsarna en personlig inblick in i hennes barndom, livet på turné och mycket mer. Den är ett måste för alla fans.”

– Jag har tillbringat många timmar under många månader med att gå igenom familjealbum och arkiv för att välja ut alla bilder till denna bok. Jag hoppas att ni älskar den lika mycket som jag gör, säger Billie Eilish själv i pressmeddelandet.

Originalutgåvan publiceras 11 maj 2021 av Grand Central Publishing, en del av Hachette Book Group, och den svenska utgåvan publiceras samma datum av Bookmark Förlag.

Det har blivit allt viktigare för förlagen att matcha utgivningen på engelska och ibland anlitas flera översättare för att hinna med, inte minst när det gäller stora bästsäljande tegelstensromaner. Men den här boken är lite enklare.

ANNONS

– Bortsett från att texten i boken naturligtvis är översatt till svenska så är utgåvorna identiska i både innehåll och layout. Det känns viktigt att kunna erbjuda svenska läsare samma typ av läsupplevelse som Eilish utlovar och visar upp i sina kanaler, därför är så mycket som möjligt oförändrat från originaltiteln. Texten i boken består av förord och bildtexter skrivna av Eilish själv, men fokus ligger på bilderna så det är inte en texttung bok, säger Louise Eriksson.

Fakta om Billie Eilish

Billie Eilish har seglat upp som en av de största musikstjärnorna sedan debutsingeln “Ocean Eyes” 2015 och fortsätter att revolutionera med sitt genreutmanande sound. 2019 släpptes Billies album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? som gick in som nummer 1 på topplistan Billboard 200 i USA samt ytterligare 17 länder och blev årets mest streamade album.

When We All Fall Asleep, Where Do We Go? skrevs, producerades och spelades in helt själv av Billie Eilish och hennes bror Finneas i deras barndomshem i Los Angeles. Billie Eilish skrev in sig själv i historieböckerna som den yngsta artisten någonsin att bli nominerad och vinna i alla huvudkategorier vid den 62:a prisutdelningen av Grammy Awards och fick pris för Best New Artist, Album of the Year, Record of the Year, Song of the Year och Best Pop Vocal Album. Billie Eilish är också den yngsta artisten någonsin som har skrivit och spelat in en officiell James Bond-låt, ”No Time To Die”.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.