Nypon och Vilja förlag rekryterar Alle Eriksson som ny förläggare

Alle Eriksson är ny förläggare på Nypon och Vilja förlag. Foto: Cissy Avrin.

Alle Eriksson går från frilans till att jobba som förläggare för Nypon och Vilja förlag.

– Jag är otroligt glad att börja som förläggare på Nypon och Vilja. Här har jag möjligheten att kombinera min kompetens som förläggare med det som gått som en röd tråd i mitt arbetsliv – intresset för att hitta nya läsare och målgrupper, säger Alle Eriksson i ett pressmeddelande och tillägger:

– Nypon och Vilja förlag framträder som förlag som vill vara i framkant och utveckla den lättlästa litteraturen, vilket verkligen tilltalar mig. Med målgruppen i tydligt fokus blir Nypon och Vilja förlag en stark utmanare i förlagsbranschen och jag ser otroligt mycket fram emot att få vara med på den resan.

Alle Eriksson har en gedigen förlagsbakgrund. Tidigare har hon grundat ett eget förlag, drivit bokhandel, arbetat som bibliotekarie och varit förläggare på Rabén & Sjögren. Närmast har hon frilansat för flera olika förlag.

– Alle har bred erfarenhet som förläggare för barn och unga och jag är övertygad om att hon blir en framgångsrik förstärkning till Nypons redan starka redaktion och för våra fantastiska författare, säger Henny Holmqvist, redaktionschef på Nypon och Vilja förlag, i samma pressmeddelande.

Henny betonar att det idag är fler och fler som behöver lättläst för att förstå och tillgodogöra sig berättelser och text.

– Alle jobbar med läsarens behov i fokus och vi ser fram emot att med kreativitet och nyskapande arbeta vidare på Nypons och Viljas fina utgivning tillsammans med henne, inte minst i de digitala formaten, säger Henny Holmqvist.

Nypon och Vilja förlag köptes 2018 av Studentlitteratur och är sedan 1 januari 2020 fullt ut en del av det stora förlagshuset i Lund.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL