ANNONS

Therese Lerman debuterar med ungdomsroman om hemlig kärlek

Debutanten Therese Lerman. Foto: Privat

Jag är skrivandet. Skrivandet är jag. Mitt sätt att existera.

Jag lärde mig att läsa tidigt. När skolan började flyttade jag mer eller mindre in på skolbiblioteket. Eftersom jag då kunde få en paus från min väldigt jobbiga verklighet.

Jag har alltid ställt mycket frågor. Har pingviner knän? Hur många nackkotor har en giraff? Frågan var böckerna på biblioteket kommer ifrån dök upp ganska snabbt. Så jag ställde den till Karin, bibliotekarien och hon gav ett svar. Hon berättade om hur en författare får en idé. Hur den sen skriver en bok baserat på den idén. Hur förlaget ger ut den. 

Det blev uppenbart för mig vad jag måste göra. Vad mitt liv går ut på. Jag måste helt enkelt skriva böcker som det sen går att låna på biblioteket. Det visste jag då och det vet jag nu.

Jag är skrivandet. Skrivandet är jag.

Allahjärtansdagskortet

Allahjärtansdagskortet

Jag heter Simon och jag är kär i min bäste vän Martin. Pappa kommer att hata mig för det. Kommer Martin också att hata mig? Om jag vågar ge honom allahjärtansdagkortet alltså. Precis samma kort som pappa aldrig får se. Men pappa hittar kortet och katastrofen är ett faktum...

Recension: Lotta Nanfeldt: Boken handlar om en pojkes förbjudna kärlek. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL