Omorganisation av Kungliga biblioteket oroar

Kungliga bibliotekets omorganisation väcker reaktioner. Arkivbild: Hasse Holmberg / TT.

En omorganisation av Kungliga biblioteket (KB) i Stockholm har väckt stark kritik, rapporterar Dagens Nyheter.

Den nya organisationen, med syfte att göra utbudet mer tillgängligt digitalt, trädde i kraft den 1 januari i år.

Bibliotekets medarbetare har påpekat att kompetensen inte utnyttjas och att ansvaret för samlingarna riskerar att falla mellan stolarna, enligt tidningen.

Dessutom har Riksbankens jubileumsfond, som finansierar flera av KB:s forskningsprojekt, uttryckt missnöje. Forskningsfrågor tycks ha fått en mindre framträdande roll i den nya organisationen, skriver ansvariga för stiftelsen i ett mejl som DN har tagit del av.

Riksbibliotekarien och myndighetschefen Karin Grönvall anser att det är beklämmande. I mejlkorrespondensen svarar hon att det rör sig om rykten och spekulationer.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL