Debutanten Susanna Hjertonsson. Foto: Privat

Susanna Hjertonsson debuterar med thrillern Mindfucker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

En dag hade jag inte längre något val. När sökandet efter den där berättelsen som pågått inuti mitt huvud under så lång tid plötsligt landade och ville ut var det bara att följa med den inre drivkraften.

Jag heter Susanna Hjertonsson, är 53 år och när jag inte skriver på olika berättelser jobbar jag som rådgivare inom kommunikation från mitt eget företag.

Idén till att skriva min debutroman, social thrillern Mindfucker, växte fram när jag drabbades av en hjärntumör och tillbringade mycket tid på sjukhus och genomgick flera operationer i hjärnan. Tankar om hur skört livet är, vad som skulle kunna hända om den i vars händer man tvingas lägga sitt liv är en galen psykopat, hur ensam och utsatt man kan känna sig och hur lite vi egentligen vet om andra människor inspirerade mig att skapa intrigen och karaktärerna.

Jag har alltid fascinerats av det som ligger under ytan och det är det jag vill fortsätta skriva spännande och gripande berättelser om.

Mindfucker

Mindfucker

Jan-Olofs enda mål är elegant i sin enkelhet – att kontrollera allt och alla. Som neurokirurg har han makt över det mest centrala i andra människors liv: hjärnan. Han träffar ständigt nya kvinnor via dejtingsajter under falska identiteter. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Söndag betyder vilodag bland svenska bokutgivare och ingen har valt 2 oktober som utgivningsdag.

🎂 Födelsedagar: Idag föddes den brittiska författaren och journalisten Graham Greene (1904–1991) som skrev över 25 romaner och var en ständigt listad kandidat till Nobelpriset. De flesta av hans böcker översattes till svenska, och idag finns bland annat Makten och härligheten, Slutet på historien, Den stillsamme amerikanen och Vår man i Havanna fortfarande i tryck.
Även filippinska Maria Ressa har födelsedag (1963–). Hon är författare, journalist och redaktör för webbtidningen Rappler. 2021 tilldelades hon Nobels fredspris. Hennes bok Konsten att bekämpa en diktator ges ut på svenska i april nästa år.

🕊️ Det är Internationella ickevåldsdagen idag. Vilket boktips kan då vara bättre än Bamse, världens starkaste (och snällaste) björn? Bamse finns sedan länge inte bara i serietidningar utan också i böcker. Bamse och hans vänner, Bamses äventyr, När Bamse var liten och Bamse och vulkanön är bara några av de hundratals Bamseböcker som Egmont har gett ut de senaste 20 åren (enligt Bokinfo är det 263 stycken sedan 1999).
En annan välkänd figur är Tjuren Ferdinand som inte heller tycker om att slåss. Andra fredliga karaktärer i litteraturen är bland annat Salvor Hardin i Isaac Asimovs Stiftelsetrilogin, Jean Valjean i Victor Hugos Samhällets olycksbarn (Les misérables), Jim i Mark Twains Huckleberry Finns äventyr och Atticus Finch i Harper Lees Att döda en härmtrast (To kill a mockingbird).🏆 Affärsbokpris. Financial Times Business Book of the Year har presenterat en short list med nominerade som alla säkrat 10 000 pund (ca 123 500 kr) och har chans på den summa som tilldelas vinnaren: 30 000 pund (370 000 kr), skriver Publishing Perspectives. Ingen av dem är översatt till svenska. Ännu:

  • Dead in the Water: Murder and Fraud in the World’s Most Secretive Industry av Matthew Campbell och Kit Chellel
  • Influence Empire: The Story of Tencent and China’s Tech Ambition av Lulu Chen
  • The Rise and Fall of the Neoliberal Order: America and the World in the Free Market Era av Gary Gerstle
  • The Power Law: Venture Capital and the Art of Disruption av Sebastian Mallaby
  • Chip War: The Fight for the World’s Most Critical Technology av Chris Miller
  • Disorder: Hard Times in the 21st Century av Helen Thompson

Förra året vann This Is How They Tell Me the World Ends – A True Story av Nicole Perlroth.


Uppdateras under dagen …