ANNONS

IJustWantToBeCool dominerar barnens lyssnande på ljudböcker hos Storytel

IJWTBC, eller IJustWantToBeCool, gör succé även med ljudböcker och är i särsklass mest lyssnade på Storytel 2020. Foto: Ara Simifar/Storytel

IJustWantToBeCools ljudbokssuccé fortsätter. Den första delen av gruppens hyllade serie Rymdens parkeringsvakter är årets mest lyssnade barnbok på Storytel.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

När Storytel sammanfattar barnboksåret 2020 i den årliga topplistan står humortrion för hela sju av de tio placeringarna. Nu är det på sin plats med en liten invändning med tanke på att det egentligen bara är delar i en serie, i princip två ljudbokstitlar som delats upp. Det är fortfarande en imponerande bedrift, men nog hade topplistan blivit roligare om man inte räknat delar i samma serie som egna titlar?

”Humortrion IJustWantToBeCool, bestående av Emil BeerVictor Beer och Joel Adolphson, ligger bakom sju av årets tio mest lyssnade barnböcker hos Storytel. Allra mest lyssnad är den första delen av gruppens humoristiska rymdäventyr Rymdens parkeringsvakter, tätt följd av de båda första delarna av serien Sommarjobbarna. Båda är Storytel Original-titlar”, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

ANNONS

– Vi är superglada över den oerhört fina responsen och att så många vill lyssna! Vi vill även be alla föräldrar som lyssnat med sina barn om ursäkt för att vi är så högljudda, säger IJustWantToBeCool i en gemensam kommentar.

– Vi är enormt stolta över vårt samarbete med IJustWantToBeCool och det är väldigt roligt att se att deras nytänkande och fartfyllda produktioner tas emot precis så väl som vi hoppats och trott, säger Marta Hedener, förlagschef Storytel Sverige. 

På listans övriga placeringar återfinns två barnfavoriter på ett tema som aldrig går ur tiden, Kissboken och Bajsboken, båda av författaren Pernilla Stalfeldt. På femteplatsen hittar vi den välbekanta och älskade unge trollkarlen i Harry Potter och de vises sten. Harry Potter-författaren JK Rowling är också, som tidigare kommunicerats, årets mest lyssnade författare av alla hos ljudboksappen Storytel sett till antal lyssnade timmar.

För det kan också vara värt att påpeka. Harry Potter och De Vises Sten är 9 timmar och 40 minuter. Kissboken är bara 11 minuter och Del 1, Rymdens parkeringsvakter är 25 minuter. Ytterligare en utmaning i att göra topplistor.

Årets mest lyssnade barnböcker på Storytel* 

1. IJustWantToBeCool – Del 1, Rymdens parkeringsvakter. Inläsare: Emil Beer, Joel Adolphson, Victor Beer. Storytel Kids
2. IJustWantToBeCool – Del 2, Sommarjobbarna. Inläsare: Emil Beer, Joel Adolphson, Victor Beer. Storytel Kids
3. IJustWantToBeCool – Del 1, Sommarjobbarna. Inläsare: Emil Beer, Joel Adolphson, Victor Beer. Storytel Kids
4. IJustWantToBeCool – Del 4, Rymdens parkeringsvakter. Inläsare: Emil Beer, Joel Adolphson, Victor Beer. Storytel Kids
5. JK Rowling – Harry Potter och De Vises Sten. Inläsare: Björn Kjellman. Pottermore Publishing
6. IJustWantToBeCool – Del 4, Sommarjobbarna. Inläsare: Emil Beer, Joel Adolphson, Victor Beer. Storytel Kids
7. Pernilla Stalfelt – Bajsboken. Inläsare: Klara Zimmergren. Rabén & Sjögren
8. IJustWantToBeCool – Del 2, Rymdens parkeringsvakter. Inläsare: Emil Beer, Joel Adolphson, Victor Beer. Storytel Kids
9. IJustWantToBeCool – Del 3, Sommarjobbarna. Inläsare: Emil Beer, Joel Adolphson, Victor Beer. Storytel Kids
10. Pernilla Stalfelt – Kissboken. Inläsare: Reine Brynolfsson. Rabén & Sjögren

*Listan baseras på avslutade lyssningar under perioden 1 jan–16 dec 2020

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL