Maria Broberg och Emma Holm får stipendium ur Gerard Bonniers donationsfond 2020

Gerard Bonniers donationsfond
Maria Broberg (foto: Andreas Nilsson) och Emma Holm (Foto: Pressbild/Modernista) får Stipendium ur Gerard Bonniers donationsfond för år 2020.

Svenska Akademien har tilldelat Maria Broberg och Emma Holm Stipendium ur Gerard Bonniers donationsfond för år 2020.

Stipendiet, som instiftades 1992, skall tilldelas unga, lovande författare. De senaste årens mottagare har varit Negar Naseh och Lina Wolff (2016), Johanna Holmström och Malte Persson (2017), Carolina Setterwall och Wera von Essen (2018) samt Karolina Ramqvist och Amanda Svensson (2019). Prisbeloppet är 75 000 kronor vardera.

Maria Broberg är författare, kulturjournalist, kommunikatör och politiker, född 1977 och bosatt i byn Nedre Saxnäs i Sorsele kommun. Hon debuterade 2020 med romanen Bakvatten som utspelar sig i en fiktiv by vid Vindelälven och spinner sig kring en pojkes mystiska försvinnande i Västerbottens inland i mitten av 1960-talet.
Utöver att inneha posten som kommunfullmäktiges ordförande i Sorsele kommun är Broberg ledamot i styrelsen för Norrländska Litteratursällskapet.

Emma Holm är författare, född 1988 och bosatt i Stockholm. Hon debuterade 2017 med romanen Skäl för vilken hon nominerades till Katapultpriset. 2019 utkom hon med novellsamlingen Konsekvenser som kretsar kring relationer som prövas och individer som på olika sätt är i konflikt med sig själva. Holm är också kritiker av barn- och ungdomslitteratur.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL