ANNONS

Två stipendier à 25 000 kronor från krisbok utlysta

Intäkterna från Sverker Sörlins bok "Kris! Från Estonia till Corona" kan nu sökas som två stipendier. Arkivbild: Dan Hansson/SvD/TT.

I somras utkom Sverker Sörlins bok Kris! Från Estonia till Corona, där den svenske författaren och idéhistorikern skildrar den djupa kris som genererats av coronapandemin.

Intäkterna från det från början ideella projektet var, enligt såväl författaren som bokförlaget Atlas, tänkta att finansiera en stipendieverksamhet för skrivande kring kriser i samhället – och efter några månaders försäljning finns nu två stipendier om vardera 25 000 kronor att söka för den hugade, skriver Arenagruppen i ett pressmeddelande.

Stipendierna syftar till att ”möjliggöra journalistiskt, litterärt eller forskningsbaserat skrivande kring kris och kriser i samhället – den pågående pandemin eller andra kriser, historiska eller samtida”, skriver man i pressmeddelandet.

Sverker Sörlin insjuknade själv i corona under våren.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL