Stefan Tegenfalk lämnar Storytel. Foto: Pressbild.

Stefan Tegenfalk lämnar Storytel – Jörgen Gullbrandson tar över hans roll

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Stefan Tegenfalk lämnar Storytel vid årsskiftet, istället tar Jörgen Gullbrandson över hans roll som Chief Development Officer.

– Storytel är en fantastisk arbetsplats och det har varit enormt inspirerande att få arbeta nära VD Jonas Tellander, vår styrelseordförande Rustan Panday och alla andra talangfulla medarbetare på Storytel. Vi finns idag på över 20 marknader och kommer nästa år släppa ett stort antal innovativa funktioner och produkter som förstärker kundupplevelsen och tar tjänsten till nya nivåer, säger Stefan Tegenfalk i ett pressmeddelande.


ANNONS


Stefan Tegenfalk var bland annat med och byggde upp Bredbandsbolaget, PacketFront samt förlags- och mediagruppen Massolit, som 2015 förvärvades av Storytel (eller formellt köpte Massolit faktiskt Storytel och fick därigenom sin notering på Aktietorget). Under de första fyra åren på Storytel arbetade Stefan Tegenfalk som Head of Expansion med ansvar för företagets globala expansion. Under de senaste snart två åren han varit ansvarig för Storytels teknik- och produktutveckling i rollen som Chief Development Officer.

– Det har varit spännande, utvecklande och intensiva år av företagsbyggande, men de har också tagit mycket kraft. Därför har jag beslutat att 2020 blir mitt sista år på Storytel. Det var inget lätt beslut att ta och naturligtvis finns det också vemod i det, men jag känner samtidigt en stor stolthet över att det är ett bolag i världsklass som jag lämnar, säger Stefan Tegenfalk.

Jörgen Gullbrandson har det senaste året varit Interim Chief Financial Officer (CFO) under Sofie Zettergrens föräldraledighet, som pågår till och med den 31 december 2020.

ANNONS

Storytels VD och grundare Jonas Tellander önskar Stefan Tegenfalk all lycka i framtida projekt.

– Stefan har varit en nyckelperson på Storytels utveckling från lokal svensk uppstickare till expansiv ledare på den snabbt växande globala ljudboksmarknaden. Han är också en skicklig ledare, en driven entreprenör och en varm, klok, och kreativ människa som betyder mycket för mig och som det varit ett nöje att möta utmaningar tillsammans med, säger Jonas Tellander.

– Med Jörgen Gullbrandson får Storytel en mycket kompetent och skicklig ledare med stor erfarenhet från teknik- och innovationsdrivna bolag. Under sin tid som Interim CFO har han snabbt blivit uppskattad i hela företaget. Jag ser verkligen fram mot att fortsätta Storytels framgångsrika globala expansionsresa tillsammans med honom, ledningsgruppen och alla våra helt fantastiska medarbetare, säger Jonas Tellander. 

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

I och med tillträdandet som CDO blir Jörgen även ordinarie ledamot i Storytels ledningsgrupp. Han har en lång erfarenhet av teknikdrivna företag och har bland annat haft roller som Managing Director för Europa, Mellanöstern och Asien på Universum och som VD för Readly, en digital prenumerationstjänst för tidningar och magasin.


ANNONS


– Det ligger i Storytel-kulturen att ständigt utmana oss själva för att skapa den perfekta personliga användarupplevelsen för våra kunder. Jag känner mig väldigt hedrad och stolt att få ta över ansvaret för Storytels innovativa och starka utvecklingsresa på produkt- och tekniksidan efter en så kunnig, omtyckt och respekterad ledare som Stefan Tegenfalk. Och jag ser verkligen fram mot att få jobba ännu närmare Storytels suveräna tech- och utvecklingsteam, säger Jörgen Gullbrandson.

Storytels ledningsgrupp kommer från och med den 1 januari 2021 att bestå av:
Jonas Tellander, CEO & Founder
Ingrid Bojner, Chief Commercial Officer
Sofie Zettergren, Chief Financial Officer
Helena Gustafsson, Chief Content Strategy Officer
Jörgen Gullbrandson, Chief Development Officer

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL