Stefan Tegenfalk lämnar Storytel – Jörgen Gullbrandson tar över hans roll

Stefan Tegenfalk lämnar Storytel. Foto: Pressbild.

Stefan Tegenfalk lämnar Storytel vid årsskiftet, istället tar Jörgen Gullbrandson över hans roll som Chief Development Officer.

– Storytel är en fantastisk arbetsplats och det har varit enormt inspirerande att få arbeta nära VD Jonas Tellander, vår styrelseordförande Rustan Panday och alla andra talangfulla medarbetare på Storytel. Vi finns idag på över 20 marknader och kommer nästa år släppa ett stort antal innovativa funktioner och produkter som förstärker kundupplevelsen och tar tjänsten till nya nivåer, säger Stefan Tegenfalk i ett pressmeddelande.

Stefan Tegenfalk var bland annat med och byggde upp Bredbandsbolaget, PacketFront samt förlags- och mediagruppen Massolit, som 2015 förvärvades av Storytel (eller formellt köpte Massolit faktiskt Storytel och fick därigenom sin notering på Aktietorget). Under de första fyra åren på Storytel arbetade Stefan Tegenfalk som Head of Expansion med ansvar för företagets globala expansion. Under de senaste snart två åren han varit ansvarig för Storytels teknik- och produktutveckling i rollen som Chief Development Officer.

– Det har varit spännande, utvecklande och intensiva år av företagsbyggande, men de har också tagit mycket kraft. Därför har jag beslutat att 2020 blir mitt sista år på Storytel. Det var inget lätt beslut att ta och naturligtvis finns det också vemod i det, men jag känner samtidigt en stor stolthet över att det är ett bolag i världsklass som jag lämnar, säger Stefan Tegenfalk.

Jörgen Gullbrandson har det senaste året varit Interim Chief Financial Officer (CFO) under Sofie Zettergrens föräldraledighet, som pågår till och med den 31 december 2020.

Storytels VD och grundare Jonas Tellander önskar Stefan Tegenfalk all lycka i framtida projekt.

– Stefan har varit en nyckelperson på Storytels utveckling från lokal svensk uppstickare till expansiv ledare på den snabbt växande globala ljudboksmarknaden. Han är också en skicklig ledare, en driven entreprenör och en varm, klok, och kreativ människa som betyder mycket för mig och som det varit ett nöje att möta utmaningar tillsammans med, säger Jonas Tellander.

– Med Jörgen Gullbrandson får Storytel en mycket kompetent och skicklig ledare med stor erfarenhet från teknik- och innovationsdrivna bolag. Under sin tid som Interim CFO har han snabbt blivit uppskattad i hela företaget. Jag ser verkligen fram mot att fortsätta Storytels framgångsrika globala expansionsresa tillsammans med honom, ledningsgruppen och alla våra helt fantastiska medarbetare, säger Jonas Tellander. 

I och med tillträdandet som CDO blir Jörgen även ordinarie ledamot i Storytels ledningsgrupp. Han har en lång erfarenhet av teknikdrivna företag och har bland annat haft roller som Managing Director för Europa, Mellanöstern och Asien på Universum och som VD för Readly, en digital prenumerationstjänst för tidningar och magasin.

– Det ligger i Storytel-kulturen att ständigt utmana oss själva för att skapa den perfekta personliga användarupplevelsen för våra kunder. Jag känner mig väldigt hedrad och stolt att få ta över ansvaret för Storytels innovativa och starka utvecklingsresa på produkt- och tekniksidan efter en så kunnig, omtyckt och respekterad ledare som Stefan Tegenfalk. Och jag ser verkligen fram mot att få jobba ännu närmare Storytels suveräna tech- och utvecklingsteam, säger Jörgen Gullbrandson.

Storytels ledningsgrupp kommer från och med den 1 januari 2021 att bestå av:
Jonas Tellander, CEO & Founder
Ingrid Bojner, Chief Commercial Officer
Sofie Zettergren, Chief Financial Officer
Helena Gustafsson, Chief Content Strategy Officer
Jörgen Gullbrandson, Chief Development Officer

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL