Dags att rösta fram vinnarna av Adlibris-priset 2020 – Årets debutant ny kategori

Dags att rösta fram vinnarna av Adlibrispriset 2020. Bakgrundsfoto: iStock.

Nu har omröstningen för Adlibris-priset öppnat. Nittio nominerade titlar fördelade på nio olika kategorier tävlar om äran och marknadsföring av sin bok. En ny kategori i år är Årets debutant.

Det var förra året som Adlibris instiftade Adlibris-priset (här kan du hitta vinnarna för 2019) som presenterades i januari i år. Du har säkert redan sett i sociala medier att årets omröstning för Adlibris-priset 2020 nu har öppnat.

Vilka förändringar har ni gjort jämfört med förra året?
– I år har vi utökat antalet genrer från sju till nio. Vi har justerat Årets barnbok som tidigare var ett samlat pris att nu delas upp i yngre (0-6) och äldre barn (6-12) och vi har även lagt till ett pris för Årets debutant, säger Cecilia Ekesparr som är projektledare för Adlibrispriset.

Berätta lite om vad vinnarna får för pris och vilka effekter ni såg för förra årets vinnare?
– Förra året fick vi in drygt 20 000 röster, vilket var mer än vad vi hade förväntat oss. Vi blev såklart jätteglada över engagemanget och att så många bokläsare ville tycka till. Vinnarböckerna kommer vi förutom att lyfta i våra egna kanaler, även ge stor exponering i externa kanaler. Vi planerar  en stor kampanj med synlighet i både print, display och i sociala medier.

Vad har ni gått efter när ni nominerat till priset? 
– En jury bestående av anställda på Adlibris har valt ut tio nomineringar i respektive genre. Nomineringarna har beslutats på försäljning, popularitet och att boken givits ut under 2020.

Vi kan inte lista alla nominerade i alla kategorier, men här är i alla fall de böcker och författare som nominerats till Årets debutant 2020:

Både Bookmark och Weyler förlag kan glädjas åt två nominerade debutanter vardera.

Länk till hur man röstar och de nominerade hittar du här. Det går att lägga sin röst på sina favoriter fram tills den 8 december. Vinnarna kommer annonseras den 25 januari 2021.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL