ANNONS

Brittiska bokhandlareföreningen: Klassa bokhandlar som grundläggande behov

Den brittiska regeringen har beordrat lockdown av alla butiker i England som inte klassas som ”essential retailers”, det vill säga att de uppfyller grundläggande behov som mat, medicin osv. Nu skriver den brittiska bokhandlareföreningen (BA) till ministrar och ber om att bokhandlar ska få denna klassning och därmed undantas från nedstängningen, skriver The Bookseller.
Argumenten är förutom läsningens positiva effekter på mental hälsa även det faktum att julhandeln är den viktigaste perioden på året för lokala bokhandlar och en nedstängning kan få katastrofala följder för de små bokhandlarnas ekonomi.
Samtidigt pekar de på att bland annat mataffärer får fortsätta hålla öppet – och sälja de böcker som bokhandlarna hindras från att sälja.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL