ANNONS

Försäljningen av ljudböcker ökar för sjunde året i Storbritannien

Ljudböcker fortsätter locka britterna, enligt siffror från Nielsen. Försäljningen (i volym) beräknas öka från 19 till 22 miljoner exemplar (+ 15,8 %) i år och generera 164 miljoner pund (+12,3 % jämfört med 2019). Intressant är att hälften av ljudboksköparna köpte en ljudbok för första gången det senaste året. Det blir sjunde året i rad som försäljningen av ljudböcker ökar, skriver The Bookseller. I undersökningen konstateras också att den ökade ljudbokslyssningen nu sker på bekostnad av pappersboksläsning. Värt att notera: det talas enbart om download, inte prenumerationstjänster för ljudböcker.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL