ANNONS

Försäljningen av ljudböcker ökar för sjunde året i Storbritannien

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Ljudböcker fortsätter locka britterna, enligt siffror från Nielsen. Försäljningen (i volym) beräknas öka från 19 till 22 miljoner exemplar (+ 15,8 %) i år och generera 164 miljoner pund (+12,3 % jämfört med 2019). Intressant är att hälften av ljudboksköparna köpte en ljudbok för första gången det senaste året. Det blir sjunde året i rad som försäljningen av ljudböcker ökar, skriver The Bookseller. I undersökningen konstateras också att den ökade ljudbokslyssningen nu sker på bekostnad av pappersboksläsning. Värt att notera: det talas enbart om download, inte prenumerationstjänster för ljudböcker.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL