ANNONS

Tre Hoi-författare som deltar i den digitala bokmässan är Håkan Lindgren (foto: Peter Cederling), Lisa Hågensen (foto: Anette Juhlin) och Annika Andebark (foto: Håkan Olsén).

Hoi Förlag satsar på digitala bokmässan Författarmötet för sina författare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Fredag och lördag 6-7 november arrangerar Hoi Förlag en egen digital bokmässa, kallad Författarmötet 2020, med målet att driva försäljningen av förlagets böcker. Förhoppningen är att det ska bli årligen återkommande.

– Vi började spåna på digitala evenemang redan i våras, då mycket blev inställt på grund av coronaviruset, och ser det som en naturlig utveckling för förlaget att jobba mer och mer digitalt eftersom att det ligger i tiden generellt också, säger Jennyfer Nordin, ansvarig för mässan på Hoi Förlag. 


ANNONS


Hoi Förlag var med och arrangerade en digital bokmässa i somras som hette Digitala Bokmässan Billesholm, det skulle nämligen varit en fysisk mässa i Billesholm från början. Det gjorde förlaget tillsammans med Hoi-författaren Annika Andebark, Digitala Moderatorer och Hälsomässan. Det fanns tre scener på mässan och en av scenerna var Hoi:s.


ANNONS


– Vi bestämde då att också göra något under hösten. Nu blev ju även bokmässan i Göteborg inställd så det kändes som ett ypperligt tillfälle för oss att göra en egen mässa och visa upp alla våra spännande titlar som kommit ut under 2020. Dock är detta inte bara en engångsgrej utan vi planerar att köra mässan återkommande, säger Jennyfer. 

Vilken teknisk plattform har ni valt och varför? 
– Vi har valt att använda Zoom då det är en säker och smidig plattform som de flesta känner till vid det här laget.  

Biljettpriset har man satt till 95 kronor, men det finns även ett mässerbjudande i förlagets webbshop där den som handlar någon av de medverkande författarnas bok (127 – 210 kr/st) får en biljett på köpet.

Hur många ”besökare” hoppas ni på? 
– Självklart hoppas vi på många besökare men det är alltid svårt att veta, speciellt eftersom det är första gången vi arrangerar något som detta. Men en förhoppning är mellan 100 och 200 personer. 

Besökarna på den digitala bokmässan bjuds på modererade författarsamtal ledda av Hoi Förlags VD Lars Rambe, samt högläsning av författare ur deras aktuella böcker.

Bland de medverkande författarna på Författarmötet 2020 finns Håkan Lindgren, Ulla M. Nissen, Jack Lukkerz, Gunilla Cullemark, Cannie Möller och Henry Meyer, Göran Magnusson, Lisa Hågensen, Annika Billberg, Stina Sundling, Erika Rockborn, Alexander Koistinen, Ulrika Jannert Kallenberg, Annika Andebark samt Henrik Wolgast.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL