Jenny Jägerfeld får Barnradions bokpris 2020 för ”Mitt storslagna liv”

Jenny Jägerfeld. Arkivbild: Anders Wiklund/TT.

Jenny Jägerfelds bok ”Mitt storslagna liv” har utsetts till årets bästa svenska bok för barn mellan nio och tolv år av Barnradions unga jury.

Barnradions bokpris 2020 utses av fem sjätteklassare från Årstaskolan i Stockholm.

”Mitt storslagna liv” handlar om Sigge som flyttar med sin mamma och sina syskon från Stockholm till Skärblacka, hem till mormor och hennes pensionat fullt av uppstoppade djur. Där blir Sigges plan att gå från freak till populär på 59 dagar.

”Den är både rolig och allvarlig. Vi kämpar alla med något, precis som Sigge, och det är skönt att veta att man inte är ensam”, lyder en del av barnjuryns motivering.

Det är andra gången Jenny Jägerfeld får priset – 2018 fick hon det för ”Comedy queen”.

”Jag är så överraskad och hedrad! Jag trodde aldrig att jag skulle vinna igen”, säger hon i ett pressmeddelande.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL