Mattias Lundgren välkomnar Erik Liedberg till en mer operativ roll inom Word Audio Publishing International. Foto: Sebastian Borg/WAPI.

Erik Liedberg får operativ roll på växande Word Audio Publishing

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Erik Liedberg, med lång erfarenhet från bokbranschen, går in i en operativ roll på Word Audio Publishing som expanderar internationellt och letar fler medarbetare.

– Vårt fokus 2021 är att addera åtminstone två till tre nya länder och samtidigt stärka verksamheten där vi nu är aktiva. För detta krävs en rutinerad strateg med ekonomiskt fokus och därför har vi sedan tidigt i våras plockat in Erik Liedberg i ledningen av bolaget. Nu kommer han att få en mer operativ roll, säger Mattias Lundgren, grundare och CEO på Word Audio, i ett pressmeddelande.


ANNONS


Det helt digitala förlaget WAPI fortsätter alltså sin internationella expansion i takt med att ljudboken som streamad tjänst växer globalt. Word Audio bedriver nu verksamhet i fem länder med en global distribution.

– Författarens möjligheter har aldrig varit större. Vi kan tillsammans skapa berättelser med en lokal förankring, men med en global lyssnarskara genom en nästintill heltäckande distribution. Det är här i övergången mellan det traditionella och det framtida som vi trivs bäst. Det är ofta kaosartat och vi måste våga ta risker för att också kunna skörda frukten av alla innovationer och möjligheter vi står inför, säger Mattias Lundgren.

ANNONS

Erik Liedberg har bland annat erfarenheter som marknadsdirektör på Norstedts, förlagschef på Rabén & Sjögren och VD på Bokus.

– Det som lockar med Wapi, förutom att det är ett underbart gäng att jobba med, är att få jobba hands on med allt från författardialog till vår internationella expansion. Att dessutom få göra det i en tight organisation med korta beslutsvägar och utan den ryggsäck av traditioner som annars kan vara rätt vanlig i bokbranschen är socker på toppen, säger Erik Liedberg i samma pressmeddelande.

Förlaget rekryterar just nu en bokförläggare med marknadsfokus i Sverige, Country Managers i både Danmark och Norge, parallellt med en Nordic Sales & Marketing Coordinator. 

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

Word Audio omsatte 31,3 Mkr (2019) och gjorde ett rörelseresultat på 11,6 Mkr, vilket var något lägre än året före då vinsten blev hela 14,8 Mkr med en omsättning på 28,7 Mkr. Ett tecken på att tillväxt utomlands också kostar pengar.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL