Succéserien ”Handbok för superhjältar” blir podd på Barnradion i P4

Handbok för superhjältar (illustration: Agnes Våhlund). Agnes och Elias Våhlund. Foto: Kajsa Göransson.

De populära Handbok för superhjältar-böckerna blir podcast-följetong i Barnradion på Sveriges Radio, med premiär 26 oktober.

Det är de första fyra böckerna i serien som nu släpps som podd, skriver Sveriges Radio. Böckerna har toppat försäljningslistorna, tilldelats flertalet priser, sålts i över 750 000 exemplar i Sverige och översatts till 18 språk.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse! Barnradions dramatiseringar håller en fantastiskt hög kvalitet. Dessutom får nu alla barn samma möjlighet att ta del av våra berättelser. Vi kunde inte vara mer stolta och glada, säger Elias och Agnes Våhlund, paret som skrivit och illustrerat böckerna, i ett pressmeddelande.

Handbok för Superhjältar har premiär 26 oktober 2020 i Sagor i Barnradion i P4, och alla 16 avsnitt släpps samtidigt i Sveriges Radios app.

Vi noterar också att Sveriges Radio kallar det för podd istället för radioteater. Ett tecken i tiden.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL